Pareiškime teigiama, kad konfliktas tarp darbdavio ir darbuotojų kilo po to, kai šių metų pavasarį buvo derinami darbo grafikai. Anot profsąjungos, “neatsižvelgus į profesinės sąjungos nuomonę ir įvedus darbuotojams nepalankų darbo režimą, 2007 m. gegužės 3d. profesinė sąjunga buvo priversta prie įmonės vartų surengti piketą, kurį palaikė ir kitų įmonių darbininkai.”

Po piketų darbuotojams palankūs darbo grafikai buvo įvesti, tačiau, anot profsąjungos, rudenį keturiems darbuotojams, profesinės sąjungos nariams buvo įteikti pasiūlymai nutraukti darbo sutartis šalių susitarimu.

Bendrovė „Švyturys - Utenos alus" neigia profsąjungos kaltinimus. Anot jos, „Klaipėdoje, alaus darykloje vyksta virimo ir fermentavimo cechų apjungimas. Abiejų cechų darbuotojams buvo siūlomi kvalifikacijos kėlimo mokymai. Profesinių sąjungų pareiškime minimi keturi darbuotojai atsisakė dalyvauti mokymuose.Įmonės vadovybė, įvertinusi nuolat didėjančius kvalifikacinius reikalavimus gamybos procese, pasiūlė šiems darbuotojams palikti įmonę šalių susitarimu, išmokant gerokai didesnes išeitines kompensacijas, negu reorganizacijos atveju”.

Bendrovė teigia, kad ir pasiliekantis virimo cecho darbuotojai priklauso profsąjungai, todėl neigiama, kad atleidžiama būtent profsąjungos darbuotojus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją