Šalia Kauno savivaldybės ir Muzikinio teatro prieigose stovintys kioskai seniai kėlė galvos skausmą aplinkiniams gyventojams bei netoli įsikūrusios „Aušros" gimnazijos vadovams. Šiame kioske net ir nepilnamečiai be didesnių problemų galėjo įsigyti alaus ir sidro, o pasekmės visada būna tos pačios.

„Šis kioskas, kuriame prekiaujama net 28 alkoholio gaminių rūšimis, yra išskirtinis – šalia jo yra mokykla, du naktiniai klubai. Ši vieta tampa viena problematiškiausių Laisvės alėjoje. Apsvaigę nuo alkoholio asmenys šūkauja, šlapinasi ant pastatų sienų. Be to, šalia šio kiosko yra Lėlių teatras, kuriame būrelius lanko nemažai vaikų", - sakė Kauno VPK viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas.

Pareigūno teigimu, iš naktinių klubų į lauką parūkyti išėję žmonės traukia prie kiosko, kur gali pigiau įsigyti alkoholinių gėrimų. Neretai tarp neblaivių asmenų kyla konfliktai.

Kauno vadovai taip pat atkreipė dėmesį, kad Kaune širdyje stovintys apšiurę kioskai darko miesto įvaizdį.

Tiesa, daug diskusijų sukėlusio kiosko savininkas ir pats geranoriškai pripažino egzistuojančią problemą.

„Policija siūlo atimti licenziją, tačiau išnagrinėję situaciją mes matome, kad tam nėra teisinio pagrindo. Mes kalbėjomės su kiosko savininku, kuris mato, kad problema yra. Jis sutiko išimti alkoholio gaminius iš prekybos", - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Paslaugų ir licenzijų skyriaus vedėjas Arūnas Vertelka.

Kauno miesto tarybos kolegija nusprendė, kad Kauno centre reikia apskritai drausti prekybą alkoholiniais gėrimais. Taip pat planuojama peržiūrėti kioskų išdėstymo Kaune schemą. Tokiai kolegijos pozicijai dar turės pritarti Kauno miesto taryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją