Praėjusį šeštadienį Minske per iškilmingą ceremoniją buvo atidengtas kertinis būsimo daugiafunkcio Minsko laisvalaikio centro (MLC) akmuo. Į prekybos, pramogų ir sporto kompleksą centrinėje Baltarusijos sostinės dalyje bendrovė „Ūkio banko investicinė grupė“ (ŪBIG) investuos apie 330 mln. dolerių (daugiau kaip 833 mln. litų). Tikimasi, kad šis projektas bus įgyvendintas per trejus metus.

„Kompleksas yra projektuojamas rekreacinėje landšaftinėje zonoje, todėl buvo reikalingas prezidento įsakas“, – „Kauno dienai“ aiškino ŪBIG direktorė Rita Matūzienė.

„Siekiame sukurti tokią sporto bazę, kurioje būtų gera sportuoti ir siekti aukščiausių rezultatų mūsų remiamam Baltarusijos futbolo klubui MTZ–RIPO, taip pat vaikams ir jaunuoliams, kurie ateityje garsins savo miesto ir šalies vardą. Taip pat norime įrengti tokį laisvalaikio centrą, kuriame miesto gyventojai ir svečiai galėtų ne tik dirbti, bet ir maloniai ilsėtis“, – per ceremoniją sakė ŪBIG prezidentas Vladimiras Romanovas.

Sportą derins su pramogomis

MLC iškils buvusioje stadiono „Traktor“ vietoje. 32 ha teritorijoje bus įrengtas 15 tūkst. vietų aukščiausius tarptautinius standartus atitinkantis futbolo stadionas, šalia įsikurs 40 tūkst. kv. m prekybos centras, 5 tūkst. vietų sveikatingumo kompleksas, 750 vietų 4 žvaigždučių viešbutis ir verslo centras.

„Papildomos komercinės patalpos užtikrina, kad stadionas atsipirks, todėl bus statomas ir prekybos centras“, – teigė R.Matūzienė.

Statybos metu bus išsaugotas ir atnaujintas MLC komplekso teritorijoje esantis parkas. Čia bus įrengtos lauko sporto aikštelės, bėgimo ir slidinėjimo takai, alėjos, kiti aktyviam laisvalaikiui skirti objektai.

Domisi stadionais

ŪBIG komunikacijos projektų vadovė Jurga Chomskytė-McGeever pabrėžė, kad grupė taip pat investuos į Edinburgo „Hearts“ (Škotija) stadioną. Tam numatyta apie 260 mln. litų.

Taip pat norima rekonstruoti Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadioną, tačiau miestas kol kas atsisako perduoti kompleksą FBK „Kaunui“, kurį remia „Ūkio bankas“. Bankas stadionui rekonstruoti pasiryžęs investuoti 77 mln. litų.

ŪBIG planuoja centrinėje Vilniaus dalyje – apie 15 ha teritorijoje šalia Neries upės – pastatyti pramogų, sporto, komercinių ir gyvenamųjų pastatų kvartalą. Šiuo metu derinamas detalusis planas. Į projektą numatoma investuoti apie 400 mln. eurų (1,3 mlrd. litų). Šis kompleksas bus vienas didžiausių nekilnojamojo turto investicinių projektų Baltijos šalyse.