Įmonės „Igoris ir partneriai“ plikytų sausainių Renata Speičytė įsigijo praėjusį penktadienį prekybos centre „Rimi“. Ant pakuotės nurodyta, kad sausainius vartoti galima iki rugpjūčio 23 dienos. Mergina sausainius išpakavo pirmadienį darbe.

„Gerai, kad kandau pusę sausainio, nes iš kitos pusės išlindo kirminas. Mečiau sausainį kuo toliau nuo savęs. Po to su kolegomis pradėjau tyrinėti likusius sausainius – ar kirminų yra, ar netyčia pasitaikė vienas. Tačiau ir kituose radome ne tik kirminų, bet ir kiaušinių lukštų“, - piktinosi R. Speičytė.

Pasak jos, panašūs balti kirminai aptinkami obuoliuose. Renata kreipėsi į VMVT, kur jos skundas užregistruotas ir pažadėtas ištirti. Ji susisiekė ir su „Rimi“ atstovais. Paaiškėjo, kad prekybos centras sausainių nei fasuoja, nei pakuoja – gauna gatavus produktus su kokybę patvirtinančiomis pažymomis iš įmonės.

Pasak R. Speičytės, įmonės „Igoris ir partneriai“ direktorius norėjęs pakelį sausainių paimti „ištyrimui“, tačiau ji neatidavusi saugodama kaip įrodymą. „Iš jo neišgirdau net „atsiprašau“, buvo tik retorinis klausimas, kaip tai galėjo atsitikti - galbūt konkurentai pakišo?“, - pasakojo pašnekovė.

Įmonės direktorius: kirminai pateko praplėšus pakuotę

Sausainius kepančios bendrovės „Igoris ir partneriai“ direktorius Igoris Frolovas DELFI tikino, kad mergina tenorėjusi pasipelnyti. „Ji prašė pinigų, 1500 litų kompensacijos, tačiau mes atsisakėme mokėti“, - teigė I. Frolovas.

„Mes patikrinome savo gamybos produktus, čia negalėjo kirminų būti. Pasikonsultavome su veterinarijos tarnyba, ir jie pasakė, kad to negali būti“, - tikino bendrovės vadovas. Jis patvirtino sausainių maišelyje išvydęs obuoliuose gyvenančius kirminus. „Jūs įsivaizduokite, jie gyvi ten, o mes gi kepame sausainius 220 laipsnių temperatūroje 20 minučių, joks organizmas ten neišgyventų“, - stebėjosi I. Frolovas. Jis įtaria, kad kirminai pakelyje atsirado jau atplėšus įpakavimą. Įmonės vadovas istoriją pavadino prasimanymu ir bandymu pasipelnyti.

R. Speičytė teigė, kad kompensacijos už patirtą moralinę žalą prašytų kiekvienas, kasdamas sausainį atsikandęs kirmėlės. Ji įtaria, kad kirminai į sausainius papuolė fasavimo ar sandėliavimo metu.

“Rimi“ kirmėlių neprilindo

Reaguodama į skundą, VMVT trečiadienį tikrino parduotuvę „Rimi“ Žirmūnuose. VMVT maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė DELFI sakė, kad, negalutiniais duomenimis, nėra duomenų, kad kirmėlės į sausainius galėjo patekti „Rimi“ prekybos centre.

Iki rugpjūčio 23 d. galiojančių sausainių siuntos prekybos centre neaptikta. Paaiškėjo, kad į parduotuvę buvo pristatyti 266 fasuotų sausainių maišeliai. Patikrinus 10 naujos siuntos sausainių pakelių paaiškėjo, kad sausainiai atitinka kokybę, reikalavimus atitinka ir laikymo sąlygos parduotuvėje.

Pasak A. Išarienės, kirmėlė turėjo pakliūti arba laikymo metu atidarius pakelį, arba pas gamintoją. Vilniaus miesto maisto ir veterinarijos tarnyba įmonę „Igoris ir partneriai“ šįmet yra tikrinusi porą kartų. Abu kartus nustatyta receptūros ir ženklinimo netikslumų, rekomenduota remontuoti patalpas. Už tai įmonei skirta piniginė bauda ir įspėjimas. Tuomet vietose, kur laikomos žaliavos, taršos šaltinių nepastebėta. Tarnyba įmonę tikrins dar kartą. Inspektoriai taip pat aiškinsis, kur sausainius laikė pirkėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją