TST korporacijos prezidentas Juozas Vaščėga DELFI tvirtino, kad Ispanijos kompanija neatsiskaitė ir su kitomis jiems dirbusiomis bendrovėmis, o jos skolos subrangovams esą siekia daugiau nei 5 mln. Lt. „Turime labai sudėtingą situaciją su ispanais (...). Jie niekad neatsiskaitinėdavo, jeigu versdavom, tai atsiskaitinėdavo, jei neversdavom, tai neatsiskaitinėdavo“, – dėstė J. Vaščėga.

Jo teigimu, tai yra ne pirmas atvejis, kai užsienio kompanija neatsiskaito su jai dirbusiais lietuviais.

Pašnekovas sako dedantis vilčių į trečiadienį vyksiančią objekto užbaigimo šventę, kurioje dalyvaus „Foster Wheeler Iberia S.A.U“ vadovai. Nesulaukus geranoriškai pervedamų pinigų, esą teks kreiptis į Ispanijos teismus, o tai yra ypač brangiai kainuoja.

Korporacijos prezidentas tikina, kad visi darbai yra baigti ir perduoti Ispanijos bendrovei, jokių priekaištų dėl jų kokybės nėra gauta. „Mažeikių naftai“ darbų kokybė yra taip pat tinkama ir priekaištų ji neturinti.

„Mažeikių naftos“ atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas DELFI sakė, kad bendrovė apie šį konfliktą yra girdėjusi, tačiau generalinis rangovas sutartis ir atsiskaitymų grafikus sudaro tarpusavyje, o paslaugą užsakiusi bendrovė daug įtakos tai spręsti neturi.

„Generalinis direktorius (Marekas Mroczkowskis – DELFI) pažadėjo rytoj pasidomėti šia problema“, – tvirtino pašnekovas.

Anot R. Gorbačiovo, anksčiau tokių konfliktų tarp darbus „Mažeikių naftoje“ atliekančių bendrovių nėra buvę.

Tuo tarpu „Foster Wheeler Iberia S.A.U“ atstovas Lietuvoje Carmelo Baranco DELFI iš pradžių tvirtino, kad jokių atsiskaitymų sutrikimų su subrangovais nėra, o po to pripažino, kad dalis pinigų nesumokama, nes „Tarptautinė statybos korporacija“ jiems esą nepateikia statybos darbų draudimo liudijimo.

Bendrovės atstovai tikina, kad liudijimai buvo pateikiami tol, kol problemų su mokėjimais nebuvo, be to, objektas jau yra pastatytas.

Kitos bendrovės, taip pat buvusios „Foster Wheeler Iberia S.A.U“ subrangovais, „Rudesta generalinis direktorius Valdas Kumpys DELFI sakė visai neseniai gavęs reikiamą sumą už atliktus darbus ir problemų su Ispanijos bendrove neturintis.

„Pas mus irgi buvo apie 200 tūkst. Lt (skola – DELFI), bet prieš kokių dešimt dienų jie mums pervedė“, – sakė jis.

UAB „OKZ holding Baltija“, taip pat samdytos Ispanijos bendrovės, atstovai DELFI nenorėjo komentuoti bendradarbiavimo su minėta Ispanijos kompanija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją