„Alytaus savivaldybė pateiks planą Vyriausybei, mes jį svarstysime artimiausiu metu“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė premjeras Gediminas Kirkilas.

Jis tvirtino, kad Darbo partijos noras inicijuoti dar vieną Seimo laikinąją komisiją, kuri turėtų išsiaiškinti bendrovės „Alytaus tekstilė“ sužlugdymo aplinkybes, yra populistinis, tačiau pripažino, kad tyrimas būtų „neblogas dalykas“.

„Dalis produkcijos nebuvo tinkamai panaudota, galbūt išvogta. Tyrimas galbūt būtų ir neblogas dalykas, išaiškintų, kas yra kalti dėl bankroto. Tikrai Vyriausybė šiuo atveju niekuo dėta“, – dėstė G. Kirkilas.

Visos „Alytaus tekstilės“ skolos kreditoriams perkopė 40 mln. Lt.

Kauno apygardos teismą liepą pasiekė ieškinys dėl bankroto bylos iškėlimo „Alytaus tekstilei“, kurį inicijavo pagrindiniai įmonės akcininkai Algida Žūkevičienė ir UAB „Marijampolės gelžbetonis”.

Gegužę per Vilniaus vertybinių popierių biržą už 358 tūkst. Lt, tai yra 1 ct už akciją, buvo parduotas valstybei priklausęs maždaug 70 proc. įmonės akcijų paketas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją