Kaip DELFI pasakojo „Panevėžio“ viešbučio direktorius Eugenijus Marcinkevičius, viešbutis bus atnaujintas kapitaliai – keičiamos visos komunikacijos, langai. Rekonstrukcijos metu ketinama nugriauti ir statyti iš naujo du viršutinius 14-os aukštų viešbučio aukštus.

Pasak E. Marcinkevičiaus, po rekonstrukcijos daugiau patalpų bus nuomojama verslo įmonėms, tad liks mažiau vietos miesto svečiams – viešbutis tepriims apie 100 svečių. Paprastai vasarą apgyvendinta apie 40 proc. viešbučio kambarių, žiemą – apie 20 proc. Viešbutyje yra apie 100 kambarių.

Rekonstrukcijos metu viešbutis maždaug metams užvers duris. Motyvuodamas, kad dar nėra rekonstrukcijos projekto, viešbučio vadovas neišdavė, kiek kainuos renovacija. E. Marcinkevičiaus teigimu, po rekonstrukcijos mieste turėtų įsikurti geriausia mieste konferencijų salė.

Nebus kur dėti čempionato svečių?

Smažėjęs kambarių skaičius atsilieps 2011 m., kai Panevėžyje vyks Europos krepšinio čempionato grupės varžybos. E. Marcinkevičius teigė, kad norint priimti visus krepšinio čempionato svečius, reikėtų dar 10 „Panevėžio“ dydžio viešbučių. Jis prisiminė, kad krepšinio vadovai prieš metus kitus prašę nemažinti vietų skaičiaus viešbutyje.

„Krepšinio čempionato metu viešbutį užpildysime kiek galima, tačiau tai truks dvi savaites - ką daryti kitu metu?“, - kalbėjo jis. E. Marcinkevičius sakė manąs, kad iki to laiko viešbučių Panevėžyje dar turėtų išdygti.

Panevėžio apskrities turizmo informacijos centro duomenimis, Panevėžio viešbučiuose ir nakvynės namuose yra apie 450 miegamų vietų. Rajone jų yra 35. Tuo tarpu Lietuvos krepšinio federacija skaičiuoja, kad 2011 m. Panevėžys turi pasirengti priimti 1,5-2 tūkstančius čempionato svečių ir dalyvių.

Aukščiausias Aukštaitijos sostinės statinys – 14 aukštų viešbutis „Panevėžys“ - veikia nuo 1973 m., tačiau iki šiol rimtas remontas čia nebuvo atliktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją