„Dėl to, kad Tomkus nori virti alų. Dėl to ir atsistatydino. Tai yra garbės ir orumo žingsnis žmogaus, kuris iš tikrųjų negali tokioje situacijoje ir tokiomis aplinkybėmis dirbti. Jeigu Tomkus nenori, kad jisai dirbtų, tai jis turi pakankamai garbės pasitraukti“, - DELFI sakė bendrovės Komunikacijų direktorė Violeta Dunauskienė.

Kol bus išrinktas naujasis vadovas, laikinai „Gubernijai“ vadovaus bendrovės valdybos narys gamybos direktorius Algirdas Gumauskas.

„Respublikos“ dienraščio leidėjui ir akcininkui Vitui Tomkui šiuo metu priklauso 45,08 proc. daryklos akcijų. „Gubernijos“ vadovui R. Dunauskui bei su juo susijusiems fiziniams ir juridiniams asmenims priklauso 32,25 proc. alaus daryklos akcijų, Larisai Afanasevai - 11,89 proc., Takhir Shabaev - 6,01 proc.

„Gubernijos“ akcijos kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame prekybos sąraše. Neaudituotais preliminariais duomenimis, AB „Gubernija“ 2006 m. patyrė 4,4 mln. litų nuostolį.

DELFI primena, kad teismuose verda ginčai dėl bendrovės akcininkų susirinkimo, kuriame padidintas įmonės įstatinis kapitalas. V. Tomkus yra kreipęsis į teismą prašydamas užginčyti minėtą susirinkimą.

Apskųstame akcininkų susirinkime nuspręsta įmonės įstatinį kapitalą padidinti 6 mln. Lt iki 27,786 mln. Lt ir naująsias akcijas parduoti proporcingai susirinkime turėtų skaičiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)