Planuojama, kad gamykla per metus pagamins 180 tūkstančių kubinių metrų produkcijos. Pirmuosius gaminius ketinama išleisti kito pavasario pabaigoje.

„Planuojame, kad gaminamos produkcijos pakaks ne tik milžiniškais tempais išaugusiai Lietuvos statybų rinkai, bet ir kaimynams – jau dabar turime planų ją tiekti į Latviją“, – sakė „Simpro“ generalinis direktorius Vaidotas Baranauskas.

Bendrovės „Matuizų dujų silikatas“, kuri gamins akytojo betono blokelius, generalinis direktorius Vytautas Česnauskas teigia, kad pagrindiniai naujosios gamyklos privalumai bus moderni įranga, technologija, našumas ir aukšta produkcijos kokybė.

Renkantis statybų vietą buvo sekama Vakarų Europos pavyzdžiu kurti gamyklą šalia žaliavos gavimo vietos. Akytojo betono blokelių gamybai naudojamas Matuizų karjere kasamas smėlis.

„Simpras“ bus naujosios gamyklos turto valdytojas ir savininkas. Veiklą šioje gamykloje vykdys bendrovei priklausanti įmonė „Matuizų dujų silikatas“, kuri akytojo betono blokelius gamina jau nuo 2003 metų, tačiau iki šiol jos produkcijos rinkai nepakako.

Akytojo betono blokeliai, ypač lengva ir šilta medžiaga, naudojama privačių ir daugiabučių namų statybai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją