"Jau dabar žinome, kad nuo kitų metų brangs keramzitbetonio blokeliai, silikatinės ir keraminės plytos, mūro mišiniai, skiediniai, apšiltinimo medžiagos, skardos, naudojamos sienų fasadams, stogams. Visos šiltinimui naudojamos vatos, polistirolas brangsta gana stipriai - 10-20 proc. Plytos ir blokeliai - iki 15 proc.", - teigė "Rangos IV" rinkodaros direktorė Dita Purlienė.

Anot jos, labiausiai statybų gaminius brangina jų sudedamosios dalys - pavyzdžiui, kalkės, naudojamos silikatinių plytų ir keramzitbetonio blokelių gamyboje, pabrango 50 procentų.

"Pabrangęs yra žvyras, smėlis, skaldos, nes Vilniaus regione, kur statybinių medžiagų poreikis ir naudojimas yra didžiausias šalyje šių išteklių beveik nebeliko, juos tenka gabenti iš toliau, todėl kaina didėja ir dėl transporto išlaidų. Statybinių medžiagų kainos kyla taip pat dėl brangstančių energijos išteklių ir darbo jėgos", - sako ji.

"Akmenės cementas" generalinis direktorius Arūnas Zaremba tikino, kad nuo metų pradžios produkcija nebrangs, nes paprastai jos kainos pirmą kartą per metus peržiūrimos balandžio pradžioje.

D.Purlienė įsitikinusi, kad nemenkas statybinių medžiagų brangimas turės įtakos statybų kainai.

"Gal per pirmąjį ateinančių metų mėnesį tai stipriai nepasijaus, bet kai baigs galioti statybos bendrovių anksčiau sudarytos sutartys su tiekėjais ir statybininkai bus priversti pirkti statybines medžiagas naujomis kainomis, statybų kaina taip pat smarkiai šoktelės", - pabrėžė ji.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)