Akcizo pajamų už alkoholinius gėrimus dalis bendroje akcizo pajamų struktūroje palyginamuoju laikotarpiu išaugo 2,25 procentinio punkto ir sudarė 31,1 proc. visų į biudžetą surinktų akcizų, teigiama naujausioje Ūkio ministerijos parengtoje šalies ūkio apžvalgoje.

Akcizo už kurą šiemet sausį-rugsėjį, palyginti su 2005-ųjų atitinkamais mėnesiais, surinkta 5,7 proc. daugiau (945 mln. litų) - tai tačiau jo dalis bendroje akcizo pajamų struktūroje sumažėjo 2,94 procentinio punkto iki 55,4 procento.

Tabako akcizo šiemet surinkta 231 mln. litų - 17,4 proc. daugiau nei pernai. Akcizas už tabaką palyginamuoju laikotarpiu sudarė 13,55 proc. visų į biudžetą surinktų akcizų (0,72 procentinio punkto mažiau nei pernai).

Į šalies biudžetą šiemet per devynis mėnesius iš viso surinkta 1,707 mlrd. litų akcizo mokesčio -10,1 mln. litų mažiau nei planuota ir 11,3 proc. daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Pasak Ūkio ministerijos, akcizų tarifai šiemet išliko tokie pat kaip ir pernai, todėl šių pajamų augimą nulėmė padidėję prekių, apmokestinamų akcizu, pardavimai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją