Praėjusią savaitę baigėsi terminas, kai "Klai - PET" pagal aplinkosaugininkų privalomąjį nurodymą turėjo atlikti taršos šaltinių inventorizaciją, parengti naują stebėsenos programą ir nutraukti normas viršijančią oro taršą, tačiau buvo konstatuota, kad šiuos reikalavimus ji įvykdė tik iš dalies - viršnorminės taršos įmonė nenutraukė.

Todėl Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas įpareigojo "Klai - PET" iki rugpjūčio pabaigos susitvarkyti.

"Jei privalomas nurodymas susitvarkyti nebūtų įgyvendintas iki rugpjūčio 31 d., būtų pradėta taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimo stabdymo procedūra. Tai reikštų, kad įmonė dirba be leidimo, o dėl to jai galėtų būti skiriamos milijoninės baudos", - sakė departamento direktoriaus pavaduotojas Rolandas Aušra.

"Klai - PET" taip pat įpareigota pakoreguoti ir pateikti pakartotinai derinti techninį projektą, pristatyti stacionarių taršos šaltinių kontrolės grafiką, koreguoti aplinkos oro taršos stebėsenos programą.

Aplinkos apsaugos agentūra bei "Klai - PET" nusamdyta britų akredituota laboratorija "RSP" nustatė, kad kai kurių šaltinų įmonės viduje skleidžiama oro tarša yra kiek didesnė nei numatyta techniniame projekte.

Agentūros specialistai vieną kartą užfiksavo ir viršytą teršalų normą maždaug 500 metrų atstumu nuo gamyklos. Laboratoriniai matavimai buvo pradėti reaguojant į netoliese esančių Rimkų gyventojų skundus dėl esą padidėjusios aplinkos taršos. Jie bus tęsiami, stebėsenos programas vykdys Klaipėdos rajono savivaldybė ir pati įmonė.

Austrijoje registruota bendrovė "Neo Group" į "Klai - PET" gamyklą investavo apie 0,5 mlrd. litų, tai viena didžiausių plyno lauko investicijų Lietuvoje. Pernai pradėjusi veikti gamykla šiuo metu per parą pagamina apie 900 tonų granulių

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją