Projekto iniciatoriaus bendrovės “Eksponentė“ vadovo Stasio Paulausko teigimu, oro linijų kelias ne tik sujungtų Kuršių neriją su žemynu, bet taip ateityje galėtų būti sprendžiama ir miesto susisiekimo problema.

„Klaipėdai reikalingas transportas, bet ne tik krovininis, ar keleivinis, o ir rekreacinis, nekenkiantis aplinkai, jos neteršiantis. Visame pasaulyje oro lyno keliai yra įrengiami ir miestuose ir kalnuose, ir virš vandens telkinių“,- sakė Stasys Paulauskas.

Pasako jo, šį projektą finansuotų viena Kanados bendrovių, kuri esą jau užsakiusi ore kabančio lyno kelio atsiradimo Klaipėdoje galimybių studiją.

Manoma, kad specialūs vagonėliai oru skrietų apie 50 metrų aukštyje. Tiesa, kol kas dar neaišku, ar ši nauja transporto priemonė netrukdytų intensyviai laivybai Kuršių mariose. Taip pat neaiški ir Nacionalinio parko pozicija, mat šiuo metu bet kokiai invazijai į Unesco globojamą Kuršių neriją itin priešinamasi.

Beje, prieš kelis metus miesto vadovai jau buvo sulaukę pasiūlymo įrengti oro linijų kelią tarp miesto ir Smiltynės. Tačiau užsienio investuotojai netrukus šios idėjos atsisakė.