Iš Vilniaus į Airijos sostinę ir atgal keleivius tris kartus per savaitę skraidins "Boeing 737-500" orlaivis, pranešė "Lietuvos avialinijų" atstovas spaudai Giedrius Šniukas.

Nuo rugpjūčio 16-osios, bendradarbiaudama su Suomijos oro bendrove "Finnair", LAL didins skrydžių dažnį - nuo devynių iki šešiolikos reisų per savaitę - į Helsinkį.

"Nuo praėjusių metų "Lietuvos avialinijos" nuolat didina reisų skaičių į Londoną, o skrydžius į Dubliną ketino pradėti nuo šių metų žiemos skrydžių sezono. Tačiau, atsižvelgdama į nuolat augančią kelionių oru į Didžiąją Britaniją ir Airiją paklausą, aviakompanija nutarė pradėti Dublino reisą anksčiau nei planavo", - sakė LAL Pardavimo ir rinkodaros departamento direktorius Dalijus Žebrauskas.

Pasak jo iki metų pabaigos Vilnius-Dublinas maršrutu tikimasi skraidinti apie 10 tūkst. keleivių.

Nuo šių metų liepos 1-osios "Lietuvos avialinijos" didins tiesioginių reguliariųjų skrydžių skaičių - nuo trijų iki penkių kartų per savaitę - į Paryžių, o per Palangą dažniau skraidys į Berlyną ir Hanoverį. Nuo rudens oro bendrovė planuoja pradėti skrydžius į Milaną.

Šiuo metu nacionalinė oro bendrovė (kartu su bendrojo maršruto eksploatavimo partneriais) keleivius iš Vilniaus Tarptautinio oro uosto reguliariaisiais reisais skraidina 16 krypčių.

"Lietuvos avialinijos" per penkis šių metų mėnesius 1620 reguliariųjų reisų skraidino 123,28 tūkst. keleivių - 20,9 proc. daugiau nei tuo pačiu 2003-iųjų laikotarpiu. Per 2003 metus reguliariaisiais reisais LAL skraidino 285,638 tūkst. keleivių - 10,8 proc. daugiau nei užpernai.

LAL pajamos pernai sudarė 202 mln. litų ir buvo 7,8 proc. mažesnės, palyginti su 2002-aisiais, kai buvo 219 mln. litų. 2003 metais LAL uždirbo 297 tūkst. litų grynojo pelno, o 2002 metais įmonės pelnas buvo 39,9 mln. litų, tačiau didelė jo dalis gauta pardavus teisę skraidyti į Londono Hitrou oro uostą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją