Anot Aplinkos ministerijos, masinėse akcijose bus siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai bei žmonių sveikatai, skatinti miestų gyventojus prisidėti prie švarios aplinkos išsaugojimo.

Judriosios savaitės kulminacija – Diena be automobilio. Ji tradiciškai rengiama rugsėjo 22-ąją. Bent šią dieną, vieną kartą per metus, miestų gyventojai kviečiami „pamiršti“ savo automobilius ir padovanoti sau bei savo miesto bendruomenei švaresnį miesto orą.

Šiais metais Judriosios savaitės tema pasirinktas šūkis “Gerink miesto klimatą!”. Juo siekiama įrodyti, kad piliečiai ir vietos valdžios institucijos gali kartu kovoti su pasauliniu atšilimu – nors retkarčiais privačius automobilius pakeisti aplinkos neteršiančiomis transporto rūšimis – dviračiais, vaikščiojimu pėsčiomis, viešuoju transportu, šeimos automobiliais pavežant į darbą šeimos narius, draugus ar kaimynus.

Lietuvoje pirmoji prie akcijos „Mieste – be savo automobilio!“ 2000 m. prisidėjo Vilniaus savivaldybė, po metų – ir Kauno. Kasmet jų skaičius didėja. Šiais metais iš 28 savivaldybių, prisijungusių prie akcijos, 9 organizuoja Judriosios savaitės renginius, kitos prisideda prie akcijos „Diena be savo automobilio“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją