„Manau, kad mokesčių mokėtojai turi tinkamai tam pasirengti ir išvengti galinčios kilti sumaišties. Per šį laiką būtina dar kartą apsvarstyti tokio mokesčio, ypač ketinimų apmokestinti gyventojų turimus automobilius, pagrįstumą”, - taip motyvavo savo sprendimą prezidentas.

Išgirdę apie įstatymą, taksi paslaugų teikėjai grasino bankrotais, kiti verslininkai tvirtina, kad dalį automobilių teks perregistruoti fizinių asmenų vardu.

Tuo tarpu pirmadienį premjeras Andrius Kubilius prabilo apie tai, kad vietoj mėnesinio juridinių asmenų mokesčio už lengvuosius automobilius Vyriausybė norėtų apmokestinti visas lengvąsias mašinas – ir gyventojų, ir bendrovių. Tokiu atveju verslininkai mokėtų tiek pat, kiek ir privatūs savininkai, - ne po 150 Lt, kaip planuota iki šiol, o po 15-20 Lt per mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją