Gedimino prospekto rekonstrukcija nuo Katedros aikštės prasidėjo 2002 m. birželio mėnesį ir kainavo iš viso apie 100 mln. litų, kartu su požemine automobilių stovėjimo aikštele po V. Kudirkos aikšte.

Prospekte paklota nauja važiuojamoji danga iš bazalto, granitinės šaligatvių dangos, pasodinti želdynai, liepos, įrengti suolai, gėlinės, šiukšlių dėžės, dviračių stovai, laikrodžiai, pastatytos naujos apšvietimo atramos, perklotos inžinerinės komunikacijos.

Ketvirtadienį pražygiavęs Gedimino prospektu nuo Seimo rūmų iki Katedros aikštės, sostinės meras Juozas Imbrasas teigė, kad savivaldybėje svarstoma, kaip pagyvinti šią centrinės gatvės dalį.

„Sudarysime darbo grupę ir galvosime, nes šioje dalyje, palyginti su prospekto pradžia, tikrai trūksta gyvybės“, - pastebėjo meras.

DELFI žiniomis, savivaldybėje svarstomos galimybės į prospekto galą vilioti nedideles drabužių parduotuves, kavines, suteikiant verslininkams NT mokesčio lengvatų.

Gatvės renginių organizatoriams šią vietą būtų siūloma rinktis pirmiausiai.

Taip pat galvojama Gedimino prospektu „paleisti“ žemagrindį elektrinį autobusiuką, kuriuo gyventojai ir miesto svečiai galėtų lengvai nuvykti iš vieno prospekto galo į kitą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją