Jo teigimu, bendrovė tokio sprendimo ėmėsi dėl sumažėjusių skrydžių skaičiaus, o dėl kiekvieno darbuotojo deramasi su profesine sąjunga. Daliai Lietuvoje atleidžiamo personalo ketinama pasiūlyti darbą Latvijoje, kad pasitaikius progai ar padaugėjus skrydžių iš Vilniaus vėl galima būtų juos perkelti į Lietuvą.

A. Žukovskis DELFI sakė, kad apie planus sumažinti personalo dalį Lietuvoje „airBaltic" prabilo anksčiau nei į viešumą iškilo konfliktas su Lietuvos skrydžių bendrove „flyLAL-Lithuanian Airlines".

„Ekonominė situacija paveikė ir Lietuvos aviacijos rinką. Skirtingai nei Rygoje, Vilniuje pastebime skrydžių paklausos mažėjimo tendencijas žiemos periodu, todėl, prieš mėnesį, planuojant žiemos skrydžių tvarkaraštį, buvo nuspręsta mažinti skrydžių apimtis iš Vilniaus oro uosto. Todėl optimizuojame ir darbo jėgos paskirstymą – mažinamas atstovybės darbuotojų skaičius, siūlant jiems atitinkamas darbo pozicijas „airBaltic" būstinėje Rygoje. Stengsimės, kad šis procesas vyktų sklandžiai, todėl atsižvelgdami į darbuotojų poreikius, siekiame priimti abipusiai palankius sprendimus", – komentare DELFI cituojamas „airBaltic" viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

Bendrovės atstovybėje Lietuvoje dirba apie 250 darbuotojų, maždaug 140 iš jų yra skrydžių palydovai.

Šio žiemos sezono metu „airBaltic" skrydžių iš Vilniaus skaičių sumažino maždaug perpus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją