Aviakompanijos „flyLAL“ komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė DELFI pasakojo, kad lėktuvas buvo sugedęs, o pataisytas turėjo pakilti dar penktadienio rytą, tačiau skrydis buvo dar kartą buvo atidėtas esą dėl airių kaltės.

„Esame nemiegoję visą parą, nevalgę. Sėdime oro uoste su vaikais, pavargę. Stumdo kaip kokias kėdes su bagažu“, - DELFI pasakojo Dubline įstrigęs Jonas Mančas.

Giminaičius Airijoje lankęs vyras ir dar maždaug 70 keleivių turėjo išskristi į Vilnių naktį iš ketvirtadienio į penktadienį apie 1 val. Tačiau paaiškėjo, kad lėktuvas sugedo, todėl skrydį teko atidėti. Kas tiksliai sugedo, žmonėms nebuvo pranešta.

Keleiviai buvo paprašyti atsiimti atiduotą bagažą ir laukti išvykimo salėje. „Kraustėmės iš vienos salės į kitą. Dvi valandas laukėme autobuso, kuris nuvežtų į viešbutį. Po to – dar pusvalandį stovėjome lauke, vėsiame ore su sušilusiais vaikais“, - skundėsi pašnekovas.

Anot J. Mančo, skrydis buvo atidėtas iki penktadienio ryto, tačiau žmonės taip ir neišvyko: „Kas 15 minučių sako, kad tuoj skrisime, bet niekas nevyksta. Pasakytų: skrydžio dar nebus, eikite, pailsėkite, bet ne…“

Kitas DELFI pašnekovas, kurio brolis atsidūrė tarp Dublino oro uoste įstrigusių keleivių, aiškino, esą žmonės sulaukė tik nakvynės, tačiau nebuvo pamaitinti.

Kaip paaiškino „flyLAL“ atstovė G. Rimkuvienė, skrydis buvo atšauktas dėl lėktuvo gedimo. Kas tiksliai sugedo, ji nenurodė, tik pažymėjo, kad kilo techninių nesklandumų.

Orlaivis buvo suremontuotas ir turėjo išskristi apie 9 val., tačiau esą dėl užtrukusių oro uosto antžeminių tarnybų procedūrų vėl nepakilo. „Žmonės turėtų išskristi po 10 minučių“, - šiek tiek po 14 val. Lietuvos laiku DELFI teigė G. Rimkuvienė.

Tačiau šiek tiek vėliau pakalbintas J. Mančas tikino kartu su kitais keleiviais tebesėdintis prie išvykimo vartų. „Matome pro langą lėktuvą. Nors tiek gerai. Bet kada skrisime, nežinome“, - sakė jis. Į lėktuvą žmonės pradėjo lipti tik apie 15 val.

Sužinojęs, kad keleivių laukia tas pats suremontuotas lėktuvas, kitas DELFI pašnekovas pasipiktino: „Ar skristumėte tuo pačiu sugedusiu lėktuvu? Kodėl žmonėms nebuvo pasiūlyti kiti reisai?“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją