Iki šiol AB „flyLAL-Lithuanian Airlines“ turėjo ISIN kodą LT0000126666.

„Aviacijoje, kaip jokioje kitoje srityje, visuomet buvo ir tebėra svarbūs skaičiai – tradiciškai visame pasaulyje laikomasi nuostatos vengti skaičių 13 ir 666. Visi žino, kad lėktuvuose nėra 13 eilės, stengiamasi išvengti ir skaičiaus 6 pasikartojimų. „flyLAL“ taip pat laikosi šios visuotinės tradicijos. Pačiu netikėčiausiu atveju tapo mūsų ISIN kodas, kuris baigiasi šešetais. Taigi laikydamiesi aviacijos „prietarų“ pakeisime ir jį“, - kodo pakeitimo priežastis papasakojo „flyLAL Group“ vadovas Linas Dovydėnas.

Pasak jo, aviakompanija peržiūrėjo visus skaičių derinius, naudojamus „flyLAL-Lithuanian Airlines“, ir padarė pakeitimus, kad neliktų aviacijos „nepageidaujamų“ skaitmenų.

Keičia savininkus

DELFI primena, kad vasario 14 d. Konkurencijos taryba leido bendrai Lietuvos ir JAV įmonei „Sanitex“ vykdyti koncentraciją įsigyjant iki 100 proc. AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ akcijų.

Kaip Konkurencijos tarybai nurodė pranešimą pateikusi UAB „Sanitex“, pagrindinės vykdomos koncentracijos priežastys – investicijos į aviakompaniją, tikintis finansinės investicijų grąžos. Numatyta, kad AB „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veiklos pobūdis po koncentracijos nebus keičiamas ir bendrovė toliau vykdys keleivių ir krovinių pervežimo oru veiklą, kuria užsiima šiuo metu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją