Prieš dvejus metus nutiesus naują liniją nuo Tvirtovės alėjos ir Utenos gatvės sankryžos iki Varnių gatvės, jau šiemet tikėtasi, kad ji bus pratęsta į Šilainius. Tačiau miesto vadovai teigia, kad tiesti naują liniją į Šilainius kainuotų per brangiai – tam reikia beveik 15 mln. Lt.

"Troleibusų linija į Šilainius jau išbraukta iš planų. Čia buvo praėjusios kadencijos užmačios. Mes paskaičiavome, kad ekonomiškai tiesti liniją į Šilainius neapsimoka. Mes jau nenorime prie jos grįžti", - DELFI sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas.

Laikinosios sostinės vadovai mano, kad troleibusus Šilainiuose atstos dujomis varomi autobusai.

„Vykdome skaičiavimus bei ruošiame projektus dujinių autobusų naudojimo galimybėms. Autobusai būtų varomi suspaustomis dujomis. Pagrindinis dalykas – kompresorinė dujų užpildymo kolonėlė būtų pastatyta autobusų parko prieigose. Dėl to jau apsispręsta. Jeigu pavyks susitarti ir dujininkai nuties vamzdį iki kompresorinės tai iškart skelbsime konkursą autobusams pirkti", - sakė V. Gudėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją