"Mes turime būti santūrūs. Darbai Rospudos slėnyje kol kas nebus atnaujinti, tai nepakenks likusiam projektui", - pabrėžė jis.

Europos Komisija (EK) pirmadienį kreipėsi į Europos Teisingumo Teismą, kad šis oficialiai uždraustų atnaujinti Augustavo aplinkkelio tiesimo darbus.

Ketina piketuoti Briuselyje

Lenkijos miesto Augustavo gyventojai ketina vykti į Briuselį ir surengti ten protesto akciją, nukreiptą prieš Europos Komisijos (EK) sprendimą uždrausti tiesti aplinkkelį aplinkui jų miestą. Tai pranešė Augustavo administracijos atstovas.

Į Briuselį ketina vykti apie 150 šalies piliečių. Dalį lėšų kelionei į Briuselį skirs miesto administracija iš savo biudžeto, taip pat firmos, pasirašiusios rangos sutartį dėl aplinkkelio statybos.

Pirmadienį miesto gyventojai blokavo kelią krovininiams automobiliams. Šia akcija gyventojai palaikė valdžios planus pradėti aplinkkelio statybą, kurios tikslas - iškelti už miesto ribų dalį automobilių srautų. Per dieną per Augustavą, kuriame gyvena apie 30 tūkst. žmonių, pervažiuoja apie 5 tūkst. vilkikų. Vien 2006 metais po jų ratais žuvo 14 miesto gyventojų.

Briuselis ragina Lenkiją nutraukti Augustavo greitkelio statybas per Rospudos slėnį ir grasina imtis teisminių veiksmų, taip pat neskirti finansinės paramos "Via Baltica" tiesti. Dalis magistralės "Via Baltica" turėtų eiti per Rospudos slėnį, kuriame auga retų augalų rūšių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją