Aplinkkelio tiesimui trukdantys metalinių garažų masyvai šiuo metu yra prie Oslo ir Erfurto gatvių sankryžos bei prie Sietyno ir L. Asanavičiūtės gatvių sankryžos. Taip pat turės būti iškelti aplinkkelio prieigose – tarp A. P. Karoliuko, D. Gerbutavičiaus ir R. Jankausko gatvių esantys bendrijos „Karoliniškės“ metaliniai garažai.

Minėti garažų masyvai patenka į Vilniaus vakarinio aplinkkelio I ir II etapų, planuojamų įgyvendinti 2007–2010 metais, statybų teritoriją. Pirmajame etape bus rekonstruojamas Lazdynų tiltas ir Oslo gatvė bei tiesiama aplinkkelio dalis nuo Oslo g. iki L. Asanavičiūtės g., antrajame etape numatoma nutiesti aplinkkelio dalį nuo L. Asanavičiūtės g. iki Ozo g. Abiejų pirmųjų etapų darbai bus vykdomi kartu.

Vilniaus vakarinis aplinkkelis sujungs tarptautinį IXB transporto koridorių su Vilniaus–Panevėžio automagistrale. Vakarinį aplinkkelį planuojama tiesti panaudojant Europos Sąjungos Sanglaudos fondo paramą. Kartu su tiesiamu Vilniaus pietiniu aplinkkeliu šis aplinkkelis yra neatsiejama tarptautinio IX transporto koridoriaus dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją