„Platinimą tiek Lietuvos spaudos kioskuose, tiek pas save „Klaipėdos keleiviniame transporte“ mes pradėsime nuo 30 d., t.y. nuo antradienio. Nuo tada keleiviai galės įsigyti elektroninį bilietą vasario mėnesiui bei metinius bilietus, tiek su nuolaida, tiek be nuolaidų, metams arba kalendoriniams metams“,- sakė „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Ši sistema bus ne tik patogesnė kiekvienam klaipėdiečiui, bet ir pigiau kainuos. Tiesa, pačiai įmonei tvarkančiai keleivinio transporto darbą taip pat gerokai sumažės rūpesčių.

„Elektroninio bilieto sistemos administravimas yra pigesnis, negu popierinio bilieto - tai kiek mes galim, tokią nuolaidą ir suteikiam. Aišku, pačios didžiausios nuolaidos yra taikomos įsigyjantiems metinius bilietus“,- kalbėjo G. Neniškis.

Labiausiai baiminamasi, kaip naująją tvarką priims vyresnio amžiaus žmonės. Tačiau uostamiesčio politikai teigia, jog priprasti prie naujovių įmanoma, tiesiog reikia laiko.

„Na, aš manau, kad viskas priklauso nuo reklamos, nuo agitacijos ir aiškinamųjų darbų, bet dalis pasaulio tuo naudojasi ir elektroninio bilieto atsiradimas yra tiktai pliusas. O laiko klausimas yra tai, kada žmonės suvoks elektroninio bilieto teikiamą naudą“, - sakė Klaipėdos miesto tarybos narys Artūras Maželis.

Mėnesinis elektroninis bilietas kainuos 68 litus (popierinis bilietas kainavo 70 Lt), o važiuojantiems su 80 proc. nuolaida – 13.60 Lt (popierinis - 14 Lt). Tiesa, dar kurį laiką galios ir popieriniai bilietai. Tačiau jau po pusės metų nebeliks popierinių mėnesinių, o po metų ir popierinių vienkartinių bilietų.