Senasis Panemunės tiltas, kaip parodė atliktų tyrimų rezultatai, yra avarinės būklės ir bet kuriuo metu, neatlaikęs transporto srauto gali sugriūti. Šiuo metu senuoju tiltu ribojamas sunkiasvorių transporto priemonių eismas.

Ekspertizės metu nustatyta, kad remontuoti senojo tilto neapsimoka ir iš 4 siūlytų variantų pasirinkta, kad šalia esamo geriausia būtų statyti naują tiltą.

“Spręsim ką daryti su senuoju tiltu. Galbūt jis bus nugriautas, o gal taps pėsčiųjų ar dviratininkų tiltu”, - sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Tačiau Kauno miesto valdžia susidūrė su nepatenkintų vietinių gyventojų skundais.

Jau bene 10 kartų susitikę Panemunės ir Kauno miesto valdžios atstovai galutinio problemos sprendimo būdo dar nerado.

Norint pastatyti naująjį tiltą bei patogius privažiavimus prie jo reikia supirkti 6 sklypus, kuriuose stovi ne itin geros būklės gyvenamieji namai.

“Didelių problemų dėl šių namų nėra. Gyventojai sutinka juos parduoti. Tačiau nepasitenkinimą reiškia gretimų namų gyventojai, kurie nėra patenkinti, kad šalia jų nusidrieks judrios gatvės. Jų nuogąstavimus galima suprasti, tačiau šios žemės reikia visuomenės poreikiams. Spręsim ką daryti. Galbūt reiks supirkti daugiau sklypų”, - teigia Kauno miesto savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

Jau baigtas dvejus metus rengtas Panemunės tilto bei prieigų detalusis planas, tačiau jau nuo birželio jis įstrigo Kauno apskrities viršininko administracijoje.

Patvirtinus detalųjį planą bus nustatytos kompensacijos gyventojams už visuomenės poreikiams paimamus sklypus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją