"DDB&Co. ir Katkevičius" akcininko "DDB Vilnius" iniciatyva trečiadienį Vilniaus apygardos teismui buvo pateiktas prašymas iškelti civilinę bylą buvusiai bendrovės vadovei Romualdai Stonkutei, įmonei "Piar" ("PR Service") bei jos vadovui Linui Kontrimui dėl nesąžiningos konkurencijos bei neteisėtų buvusios vadovės veiksmų.

Buvusiam valdybos pirmininkui Aurelijui Katkevičiui ieškovai formalių pretenzijų neturi, trečiadienį spaudos konferencijoje kalbėjo "DDB Vilnius" vadovas Mikaelis Feigelovičius. Pasak jo, A.Katkevičiaus darbo kompiuteryje, skirtingai nuo R. Stonkutės, buvo ištrinta visa informacija.

"Jei būtų buvę kitaip, galbūt mes kaip nors galėtumėme kažką įrodyti", - sakė M.Feigelovičius.

Vasarį R.Stonkutė bei A.Katkevičius paliko savo valdomą bendrovę. Netrukus visi 8 jos darbuotojai perėjo dirbti į "PR Service". M.Feigelovičius tvirtino, jog tai bendrovę sužlugdė, ir pagrindinės veiklos ji nebetęsianti.

Ieškovai patirtą žalą ieškinyje vertina 250 tūkst. litų. 60 tūkst. pretenzijos yra pareikštos asmeniškai R. Stonkutei dėl esą nepagrįstai "Piar" išmokėtų pinigų, likusi atsakomybė - bendra visiems atsakovams. Sumos vėliau gali būti patikslintos, sakė advokatų kontoros "Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai" advokatas Ramūnas Petravičius.

L.Kontrimas, komentuodamas Eltai, "DDB Vilnius" kaltinimus neigė ir juos vadino "emociniu vertinimu".

Jis sako valdęs 100 proc. "Piar" akcijų, tačiau šiuo metu vyksta "bendrovės akcininkų sudėties pasikeitimo procesas", pasibaigsiantis ne vėliau nei šių metų pabaigoje. Apie naują akcininkų struktūrą jis kalbėti atsisakė.

L.Kontrimas tikslino, jog A.Katkevičius jo bendrovei paslaugas teikia pagal autorinę sutartį, kurios objektas yra konfidencialus.

A.Katkevičius Eltai tvirtino šiuo metu bendradarbiaująs su keliomis agentūromis. "Dirbu su kuo noriu ir kada noriu", - sakė jis.

Tačiau "PR Service", kurioje neturi nei akcijų, nei formalių pareigų, jis teikia preferenciją "kaip žmonai". "Aš myliu savo žmoną labiau nei visas kitas", - vaizdingai apibūdino A.Katkevičius.

M.Feigelovičius teigia, jog akcininkų konflikto pradžioje A.Katkevičius aplankė visus stambius "DDB&Co. ir Katkevičius" užsakovus ir siūlė jiems tęsti bendradarbiavimą su naująja viešųjų ryšių bendrove.

Savo pavardės nenorėjęs viešinti buvęs "DDB&Co. ir Katkevičius" darbuotojas Eltai pasakojo, jog šių metų pradžioje bendrovės darbuotojams buvo pasiūlyta pasirinkti tarp M.Feigelovičiaus bei vadovų A.Katkevičiaus ir R.Stonkutės. Pirmasis siūlė pasilikti dirbti esamoje darbovietėje, vadovai - pereiti dirbti į kitą viešųjų ryšių bendrovę, tačiau išsaugoti tuos pačius atlyginimus.

Po asmeninių svarstymų darbuotojai pasirinko išeiti kartu su vadovais.

Buvusi "DDB&Co. ir Katkevičius" užsakovė "Omnitel" šiuo metu pagal laikiną sutartį dirba su "PR Service", tačiau konkurso būdu ieško naujos viešųjų ryšių bendrovės. Konkursus rasti naujas agentūras yra paskelbę ir kiti buvę klientai.

"DDB Vilnius" ieškos partnerių tarp jau veikiančių ryšių su visuomene agentūrų, sako M.Feigelovičius.

"DDB Vilnius" valdo 80 proc. "DDB&Co. ir Katkevičius" akcijų, A. Katkevičius - 15 proc. akcijų, R. Stonkutė - 5 procentus.

Pernai, anot M. Feigelovičiaus, bendrovės apyvarta siekė 1,8 mln. litų, o pelnas, kuris dar nepaskirstytas, - 150 tūkst. litų. Tarp bendrovės klientų buvo "Omnitel", "Hansabankas", "Lietuvos draudimas" bei kitos įmonės.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją