"Aš manau, visuomenė turi žinoti, kas yra žiniasklaidos priemonių savininkai... Aš šių savininkų nežinau. Svarbiausia čia, žinoma, yra tai, ar nedaro įtakos savininkai redakcijos politikai. Tai svarbiausiais aspektas. Tačiau šio aspekto požiūriu, nėra jokio pagrindo, kad savininkai slėptųsi, nebūtų žinomi visuomenei", - sakė jis interviu televizijos kanalo LNT laidai "900 sekundžių".

"Žinasklaidos priemonės taip pat dažnai ragina laikytis atvirumo. Vadinasi, jos turi būti atviros ir savo savininkų klausimu", - pareiškė premjeras.

Apie Latvijos laikraščių "Diena" ir "Dienas Bizness" pirkimo ir pardavimo sandorį ir jų naujus savininkus bus pranešta spaudos konferencijoje, kuri trečiadienį 14 val. vyks Rygoje, viešbutyje "Reval Hotel Latvia".

Kaip jau pranešta, bendrovė "Nedela S.A.", kuriai vadovauja buvęs laikraščio "Diena" direktorius, bendrovės "Catella Corporate Finance" partneris Aleksandras Tralmaksas, perima iš Švedijos spaudos leidėjo "Bonnier Business Press" Latvijos leidybos grupę "Diena" ir verslo laikraštį "Dienas Bizness".

Visa bendrovė "Nedela S.A" priklauso A.Tralmaksui ir ją visiškai finansuoja bendrovė "Luxembourg Financial Services" (LFS), kurią įsteigė ir valdo grupė turtingų Estijos verslininkų. Jų pavardės kol kas neskelbiamos.

Pasikeitus akcininkams, buvo pakeista visa leidybos grupės "Diena" valdyba ir panaikinta "Dienas Bizness" leidimo taryba.

Laikraštis "Diena" pradėtas leisti 1990 metais, ir dabar "Diena" - didžiausia Latvijoje leidybos grupė. "Diena" leidžia nacionalinius ir regioninius laikraščius: rytinį laikraštį "Diena", nemokamą laikraštį "5 min", taip pat žurnalus ir knygas, teikia spaustuvės ir pristatymo paslaugas. 2008 metais konsoliduota "Dienos" apyvarta sudarė 22,9 mln. latų - 11 proc. mažiau nei 2007 metais, o nuostoliai -1,78 mln. latų.

"Dienas Bizness" - didžiausias Latvijos verslo laikraštis, siūlantis informacijos taip pat dviejuose interneto portaluose: db.lv ir rus.db.lv.

Be to, "Dienas Bizness" rengia konferencijas verslo klausimais ir leidžia profesionalius žinynus. 2008 metais "Dienas Bizness" apyvarta sudarė 4,19 mln. latų - 4 proc. daugiau nei 2007 metais, nuostoliai - 6,3 tūkst. latų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją