Interneto žiniasklaidos asociacijos nariais tapo naujienų portalai „Alfa“, DELFI, „Bernardinai.lt“, „15min.lt”, „Balsas.lt”, „Lrt.lt”, “Lrytas”, „Diena Media“ portalų grupė (vilniausdiena.lr, kaunodiena.lt ir klaipeda.diena.lt). Asociacijos pirmininke išrinkta DELFI naujienų portalo komunikacijos vadovė Aistė Žilinskienė.

„Buvusios tokios parlamentarų iniciatyvos, kuriomis siekta pakeisti „nuomonės“ apibrėžimą, kad nuomonė privalo remtis argumentais ir faktais, tai reiškia, kad kitu atveju skaitytojai negali laisvai diskutuoti apie tai, ką jie mano, nors ir neturi įrodymų, interneto portaluose, ir paskatino mus burtis į asociaciją, nes tokie ribojimai neabejotinai turėtų įtakos visų portalų veiklai“, - apie Interneto žiniasklaidos asociacijos steigimosi priežastis kalbėjo A. Žilinskienė.

Artimiausiu metu asociacijos nariai ketina pasitvirtinti Interneto žiniasklaidos etikos kodeksą, skatinti savo skaitytojus etiškai, kultūringai komentuoti aprašomus įvykius naujienų portaluose, komentarų tekstuose puoselėti taisyklingą lietuvių kalbą.

„Drauge mes galime sugalvoti daugiau gerų idėjų, lengviau įgyvendinti įvairias iniciatyvas. Jau šiandien visi naujienų portalai yra apsijungę iniciatyvai „Neburnok“, kuria skatina etiškai reikšti savo mintis interneto komentaruose, inicijavo Žiniasklaidos priemonių redakcijų kreipimąsi į Seimo valdybą, kad nebūtų ribojamas Seime akredituojamų žurnalistų skaičius, aktyviai veikti ketiname ir ateityje“, - asociacijos planais dalinosi A. Žilinskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją