Kaip „Facebook” rašė L. Dzelzytė, šis dienraštis, prieš tai atakavęs ją ir ministeriją, susisiekė siūlydamas reklamuotis, jei ateityje norima išvengti spaudos šantažo.

Ministro patarėja primena, anot jos, šmeižikišką publikaciją, kurioje ji apkaltinta atsisakanti komentuoti darbo vizitą į Londoną. Pasak jos, dienraščiui užteko vienos dienos parodyti sugebėjimus manipuliuoti viešąja nuomone ir įrodyti sugebėjimus sukurti neigiamą įspūdį. Šią nesąmoningą naujieną, pasak jos, pasigavo kita žiniasklaida.

„Esu visiškai pritrenkta, kad krizės metu nacionalinė spauda naudojasi tokia taktika prievartaudama institucijas pirkti reklaminį plotą. Skandalinga!”, - rašo L. Dzelzytė.

Tiesa, ketvirtadienį šio įrašo jos svetainėje jau nebuvo matyti.

Rašė apie draugus?

DELFI paprašius pakomentuoti, kokį dienraštį aprašo socialiniame tinkle, aplinkos ministro patarėja atvira nebuvo. „Tai yra asmeninis parašymas, kuris visiškai nesusijęs su jokia oficialia informacija. Tai visiškai nesusiję su sukeltu skandalu – čia kalbama visiškai apie kitą dalyką, susijusį su mano draugais“, - sakė L. Dzelzytė. Ji gynėsi, kad įraše galbūt net nekalbama apie Lietuvos žiniasklaidą.

Apie L. Dzelzytės minėtą kelionę į Londoną pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“. „Lietuvos rytas“ taip pat pirmasis aprašė daug dėmesio sulaukusią L. Dzelzytės komandiruotę su aplinkos ministru į Keniją.

„Aš su tuo, ką „Lietuvos ryte“ rašo žurnalistai, neturiu absoliučiai nieko bendra. Jiems vadovauja redaktoriai, aš absoliučiai nesikišu į jų veiklą“, - į DELFI klausimą, ar L. Dzelzytės įraše gali būti minimas „Lietuvos rytas“, atsakė bendrovės direktorius Vidmantas Strimaitis.

Paklaustas, ar jo vadovaujamoje bendrovėje iš principo įmanomi susitarimai, kai mainais už reklamą nerašoma nepalanki informacija, pakartojo nežinąs, ką rašo žurnalistai. Anot V. Strimaičio, žurnalisto negalima sieti su reklama, nes reklamos gavimu nesirūpina nė vienas žurnalistas - pasiūlymus ruošia ir siunčia reklamos skyrius.

Bendrovės vadovas sakė neturįs supratimo, kas iš „Lietuvos ryto“ atstovų galėtų pakomentuoti situaciją.

Beje, nors L. Dzelzytė skundžiasi, jog paskelbtą „nesąmoningą“ naujieną pasigavo kita žiniasklaida, praėjusią savaitę ji sulaukė „Respublikos“ dėmesio. Interviu su L. Dzelzyte čia buvo pabrėžtinai teigiamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją