Minėtoje laidoje V. Rachlevičius ragino žiūrovus palaikyti vieną iš iškeltų versijų. Pirmoji – kad partijos pristigo naujų lyderių, antroji - kad Dalia Grybauskaitė – Algirdo Brazausko remiama kandidatė. Šiais samprotavimais ir kitomis laidoje keltomis versijomis pasipiktino konservatorė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, sukritikavusi V. Rachlevičių, įgėlusi LTV ir „Lietuvos rytui“. „Versijas“ ji paragino svarstyti LRT tarybą.

Pirma į laidą, kuri esą buvo „ne visai politiškai korektiška“, atkreipė dėmesį tarybos narė Eglė Pranckūnienė. „Manyčiau, nacionaliniam transliuotojui netinka išreikšti kai kurių politinių jėgų poziciją arba žaisti kai kuriuos žaidimus“, - sakė ji.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius atrėmė, kad LRT cenzūros nėra ir derinti laidos klausimų iš anksto negalima. „Žurnalistas turi teisę formuluoti taip, kaip jis supranta“, - aiškino jis.

Aiškesnę poziciją LRT vadovas žadėjo išdėstyti uždaroje posėdžio dalyje, kai baigsis „spaudos konferencija“. Taip jis reagavo į posėdį stebėjusius žurnalistus. A. Siaurusevičius pats aiškino 10 metų vedęs tiesioginę laidą ir užduodamų klausimų su niekuo nederinęs.

Tarybos narė Auksė Balčytienė pritarė, kad į žurnalistinį darbą kištis negalima, tačiau, pasak jos, po laidos su žurnalistu galima pasišnekėti. Jai užkliuvo keistai formuluoti klausimai.

Ragino nesvarstyti

LTV direktorius Rimvydas Paleckis aiškino, kad iš principo teiginys „Grybauskaitė – Brazausko remiama kandidatė“ nėra neatitinkantis tikrovės, mat A. Brazauskas yra ne kartą pasakęs apie paramą D. Grybauskaitei. Visgi jis pats klausimą būtų formulavęs kitaip. Pasak R. Paleckio, V. Rachlevičius irgi jo klausė, ar teiginyje buvo tikrovės neatitinkančių faktų.

Tarybos narys Rimvydas Valatka teigė tikėjęsis, kad LRT tarybai užteks išminties tokių dalykų nesvarstyti. Jis aiškino, kad klausimas apie D. Grybauskaitę teisingas, nes kol kas, išskyrus premjerą Andrių Kubilių, niekas nėra pareiškęs paramos D. Grybauskaitei. „Tai yra Brazausko produktas – supervaldininkė, kuri už visus karjeros žingsnius turi būti dėkinga Brazauskui. Kabinėtis prie žurnalisto – atleiskit...“, - kalbėjo R. Valatka, ragindamas klausimo neeskaluoti.

Antra, kalbėjo R. Valatka, jei LRT taryba jau svarsto „Versijas“, tai reikėtų pasisakyti ir dėl krašto apsaugos ministrės elgesio imperatyvo. Baigti diskusiją ragino ir Vilniaus universiteto profesorius Alvydas Jokūbaitis, nemanęs, kad bus kas išsvarstyta. Jis priminė, kad televizijos studija – ne kareivinės ir R. Juknevičienės atveju tokiu tonu žurnalistui nurodinėti negalima.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją