Patvirtinęs kreipimosi į LRT valdžią faktą, L. Donskis sakė į diskusijas leistis nenorįs. Pasak jo, kreipimasis į nacionalinio transliuotojo vadovus susijęs su „požiūriu į laidą, vertybių būkle LRT, tuo, kas LRT vyko anksčiau ir vyksta dabar“.

„Negalime elgtis, lyg nieko nebūtų įvykę“, - kalbėjo „Be pykčio“ vedėjas, nenorėjęs detalizuoti kūrybinei grupei nerimą keliančių dalykų.

L. Donskis patikino, kad jį tenkina naujame tinklelyje pasiūlytas laidos laikas ir finansinės sąlygos.

A.Siaurusevičius: esmė – pinigai

A.Siaurusevičius DELFI patvirtino girdėjęs apie „kažkokį laišką“. Pasak jo, šiuo metu vykdomos derybos su daugeliu laidų, tad derybų procesų jis komentuoti negalįs. LRT vadovas pridūrė, kad šiuo metu daug laidų kūrybinių grupių stengiasi pasigerinti sąlygas.

„Kiek mane informavo, jie prašo gerokai padidinti kainą už savo laidą. Nežinau, kokios čia vertybės, kiek aš žinau, labiau materialinės“, - kalbėjo A. Siaurusevičius, paklaustas apie laiške laidos kūrėjų išdėstytas problemas. Anot jo, laiško esmė – pinigai, kitų problemų jis nematąs.

„Mes tą laidą matyti norime, ją teikiame LRT tarybai. Jeigu sutarsime dėl pinigų, laida bus, jeigu ne – čia jau kūrėjų valia“, - kalbėjo A. Siaurusevičius, priminęs, kad nesikiša nė į vienos laidos turinį.

Anot jo, jau dabar aišku, kad LRT derybininkai – A. Siaurusevičiaus pavaduotojai Jurga Litvinienė ir Rimvydas Paleckis – su kai kuriomis laidomis nesusiderėjo. „Kai kurių laidų norėtume, tačiau jos mums per brangios arba save per aukštai vertina laidų kūrėjai. Mūsų nuomone, jie nėra tiek verti. Reikia atsižvelgti į aplinkybę, kad nežinome kitų metų biudžeto, skaitome kalbas, kad gali mažėti reklamos rinka, tai gali skaudžiai paliesti ir mus“, - aiškino LRT vadovas.

DELFI žiniomis, antradienį laidos kūrybinės grupės nariai, susitikę su LRT atstovais, išdėstė laiške išsakytą poziciją ir „aptarė mandagaus bendradarbiavimo principus“.

„Jeigu mes nutarsime, kad tai įmanoma ir liksime vardan žiūrovų, tai liksime, bet atsakymo kol kas nėra. Jeigu ne – ne“, - sakė L. Donskis, pridūręs, jog pats jokiose derybose nedalyvauja. Anot jo, „Be pykčio“ iš LTV būtų iškart pasitraukusi, jei nusiųstas pareiškimas būtų priimtas be komentarų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją