Komisija yra ir anksčiau prašiusi panaikinti internete sukurtus tinklalapius ar kitą informaciją apie azartinius lošimus.

Slapyvardžiu „tamsusis“ A. Tapinas bloge rašė ir diskutavo su skaitytojais apie pokerį, vietas, kuriose lošia.

„Oficialių pretenzijų jie nėra pareiškę, bet aš žinojau, kad jie tuo dalyku nėra patenkinti. Kai sužinojau, kad jie mano, jog tai yra pažeidimas, aš blogą uždariau. Aš oficialiai jokių signalų dėl blogo nesu gavęs“, – DELFI sakė A. Tapinas.

„Mano nuomone, blogas yra asmeninės nuomonės raiškos forma, kai kurių institucijų nuomone, jis nėra nuomonės raiškos forma. Kadangi aš esu nekonfliktiškas žmogus, aš su jais sutinku“, – tęsė žurnalistas.

A. Tapinas mano, kad Lietuvos institucijų požiūris gerokai skiriasi nuo Vakarų šalyse vyraujančio požiūrio.

Blogo kūrėjas tvirtina, kad jame niekada nebuvo nė vienos bendrovės ir nė vieno kambario, kuriame organizuojami lošimai, reklamos.

Tuo tarpu VLPK administracijos direktorius Andrius Karaliūnas DELFI sakė, kad, komisijos nuomone, viename naujienų portalų A. Tapino kurtame bloge buvo reklamuojami azartiniai lošimai, o tai yra draudžiama Azartinių lošimų įstatyme.

„Galima sakyti atvirai, po informavimu buvo paslėpta reklama. Ten buvo ir nuorodos į tinklalapius, taktikos, rekomendacijos, kaip užsiregistruoti, kaip žaisti ir panašiai. Kadangi ne paslaptis bent kiek pasidomėjusiam, kad jeigu per vieną tinklalapį registruojiesi, tai už tarpininkavimą organizatoriai moka kažkokį procentą už kiekvieną naują žaidėją“, – dėstė A. Karaliūnas.

Blogerio statusas dar nėra iki galo aiškus

Tuo tarpu Liutauras Ulevičius, pats rašantis interneto dienoraštį ir Mykolo Romerio universitete rengiantis daktaro disertaciją apie teisinį elektroninės žiniasklaidos statusą, DELFI sakė manantis, kad būtina ieškoti balanso tarp saviraiškos laisvės ir visuomenės interesų apsaugos. Jis būtų linkęs palaikyti kolegąblogerį.

„Aš iš bendrojo išsilavinimo manyčiau, kad draudimas reklamuoti azartinius žaidimus turėtų galioti tik juridiniams asmenims, jeigu fiziniams asmenims uždrausime kalbėti apie azartinius lošimus, tai čia bus totalus saviraiškos laisvės draudimas, kuris nedera su apskritai bet kokia sveika logika. Tada turėtume uždrausti kalbėti ir apie stalo žaidimus“, – sakė jis.

L. Ulevičius sutinka su Žurnalistų etikos inspektoriumi, kuris yra pateikęs tinklalapiui blogas.lt prašymą panaikinti vieną blogų, nes jame talpinta informacija apie sprogmenų gaminimą, tačiau abejoja, ar šiuos du atvejus galima sulyginti.

Šiuo metu pašnekovas bylinėjasi su Seimo kanceliarija, neišdavusia jam, kaip blogeriui, akreditacijos į Seimą. Pirmosios instancijos teisme jis bylą pralaimėjo, tačiau sprendimą apskundė.

„Kanceliarijos pozicija, kurią palaikė ir pirmosios instancijos administracinis teismas, yra ta, kad blogeris nėra žurnalistas, automatiškai jam nesuteikiamos teisės, kurios suteikiamos žurnalistams. Jeigu mes nesuteikiame blogeriui teisių, tai negalime iš jo reikalauti atsakomybės, bent jau mano būtų tokia pozicija“, – dėstė L. Ulevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją