Transliuojant kai kuriuos kitus susitikimus, himnai apskritai nebuvo rodomi. Sporto gerbėjai su nostalgija prisiminė futbolo rungtynių transliacijas, kurios dažniausiai prasidėdavo nuo futbolininkų išėjimo į aikštę, patriotiškumą skatinančių himnų. Tai nuteikdavo rimtiems mūšiams aikštelėje.

"Skambantis himnas - nėra varžybų dalis. Mes orientuojamės į patį žaidimą, o ne į tai, kas vyksta šalia. Be to, per šį čempionatą netrūko ryšio sutrikimų, signalas iš Ispanijos buvo prastas, reikėdavo ilgai derinti", - kritiką atrėmė čempionatą transliavusios TV3 televizijos programų direktorius Liutauras Elkimavičius.

Pasak jo, televizija per čempionatą sulaukė nepatenkintų aistruolių skundų, kurie pasigedo himnų prieš varžybas ir po mačo verdančių aistrų, žaidėjų emocijų. "Mes negalime rodyti, kaip skirstosi salė. Transliacijos ir taip kainuoja kosminius pinigus, kainuoja kiekviena tiksinti sekundė", - "15min" sakė L.Elkimavičius.

Jis pažymėjo, kad reklama vos atperka transliacijos išlaidas, o lyginant su muilo operomis, per krepšinio varžybas reklamų buvo gerokai mažiau. "Aš suprantu, kad žmonės nori matyti nepertraukiamas varžybas, tačiau tai neįmanoma", - aiškino TV3 programų vadovas.

Televizijos kritikas Žygintas Pečiulis teigė, kad žiūrovai prie TV ekranų nemato daug krepšinio komponentų - minutės pertraukėlių, šokančių šokėjų.

"Tai krepšinis per televiziją ir viskas tuo pasakyta, transliacijos juk brangios", - akcentavo Ž.Pečiulis.

Televizijos kritikas pritarė, kad himno transliavimas per televiziją, ypač per krepšinio varžybas, itin teigiamai veikia jaunus žmones. "Tai gražus, jaudinantis, emocingas momentas. Po to, kai penktokas pamato per televizorių himną giedantį Ramūną Šiškauską ar Šarūną Jasikevičių, jam nekyla klausimų, kodėl himną reikia mokėti. Šiuo atveju televizija auklėtų ir šviestų žmones. Pritarčiau tokiems dalykams", - aiškino Ž.Pečiulis.

Svarstydamas, kodėl futbolo transliacijos skiriasi nuo krepšinio, kritikas priminė, kad krepšinio varžybose po himnų žaidėjai kelias minutes apšilinėja, tuo tarpu futbolo varžybose - to nėra.