Seimo ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė DELFI trečiadienį teigė, jog minėtam komiteto sprendimui vienbalsiai pritarė visi posėdyje dalyvavę komiteto nariai.

„Kitaip tariant dienos metu bus draudžiama bet kokio stiprumo alkoholinių gėrimų reklama, ne tik per nacionalinį transliuotoją, bet ir per kitus transliavimo kanalus, siekiant apsaugoti jaunimą nuo alkoholizmo, nes statistika rodo, kad 40 proc. vaikinų nuo 15 iki 18 metų ir panašiai tiek merginų vartoja alų arba sidrą, alkoholinius kokteilius, o tai - tiesus kelias į alkoholizmą“, - teigė B.Vėsaitė.

B.Vėsaitė čia pat tvirtino besitikinti, kad šiam pagrindinio Ekonomikos komiteto sprendimui pritars ir visas Seimas.

Jei Seimas patvirtintų šį Ekonomikos komiteto sprendimą, jis įsigaliotų nuo liepos.

Šiuo metu stipriųjų alkoholinių gėrimų reklama draudžiama nuo 15 val. iki 22.30 val.

Tuo tarpu Vyriausybės gruodžio mėnesio nutarime numatyta nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais - 8-22.30 val. riboti tik stipresnio nei 22 proc. alkoholio reklamą per radiją ir televiziją.

Ministrų kabinetas vasario pradžioje nepritarė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo ir parlamentarės Vidos Marijos Čigriejienės pasiūlytoms įstatymo pataisoms, kuriose siūloma riboti viso alkoholio reklamą per televiziją nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais - 8-22.30 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją