Šiuo metu lietuviškai rašomų blogų priskaičiuojama iki 50 tūkst. Tai sudaro apie 4-5 proc. visų interneto vartotojų. Pastaruoju metu blogai išplito ir tradicine laikomoje žiniasklaidoje. Pasaulyje pastebimas ir atvirkštinis reiškinys, kai garsiausių blogų įrašai pasirinktinai spausdinami spaudoje, komentuojami radijuje ar televizijoje.

Blogas – tai iš internetinio dienoraščio išsivystęs reiškinys, kai autorius savo mintis reguliariai skelbia savo valdomoje interneto svetainėje ar tinklalapyje. Įrašai gali būti skirti laisvalaikio, kultūros, verslo, politikos sritims ar tiesiog atskiro asmens kasdienybei.

Dėl vis didėjančios blogų autorių bendruomenės įtakos blogai pradedami vadinti pilietine žiniasklaida, nes dėl įkūrimo ir prieigos paprastumo blogai jau tapo puikia visuomenės informavimo priemone, galinčia skleisti svarbiausias žinias efektyviau ir sparčiau už tradicinę spaudą, radiją ar televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją