Šio sprendimo priežastimi nurodomas išduotų licenzijų sąlygų pažeidimas.

„Jeigu radijo stotis iš pradžių pareiškia, kad į eterį leis 100 proc. savo turinio, o vėliau koncepciją keičia, apie tai reikia pranešti ir valstybinė komisija nuspręs, aprobuoti tai ar ne, – aiškino Rusijos kultūros apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Nikolajus Novikovas. – Mes turime ribotą dažnių skaičių. Jeigu kas nors nori uždirbti pinigus leisdami į eterį svetimas programas ir savo reklamą, tuomet tai nesąžininga kolegų, pretenduojančių į tą patį dažnį, atžvilgiu“.

Radijo stotis „Svoboda“ šį draudimą vertina kaip bausmę už Kremliui nepatogių temų nagrinėjimą.

„2005 m. vasarį mes turėjome per 30 oficialių partnerių Rusijoje, o 2006 m. gegužę jų teliko 4, - sakė „Radio Free Europe/Radio Liberty“ prezidentas Jeffrey Trimble‘as. – Partneriai mums paaiškino, kad yra priversti nutraukti mūsų laidų transliavimą ne savo noru. Juos tai padaryti verčia vietos valdžia“. J.Trimble‘o įsitikinimu tai dar vienas žingsnis siekiant apriboti žiniasklaidos laisvę Rusijoje.

Tuo tarpu N.Novikovas tvirtina, kad šiuo atveju valdžios veiksmuose politikos įžvelgti nereikia, o amerikiečių veiklos riboti niekas nesiruošia. Esą Rusijos kultūros apsaugos inspekcija paprasčiausiai atlieka bendrą 600 Rusijos stočių reviziją.

42 stotys jau gavo įspėjimus dėl pažeidimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją