Kaip tik tą akimirką, kaip sako specialistai, virusas pradės siuntinėti iš užkrėstų kompiuterių milijonus laiškų, ir tinklas gali būti paralyžiuotas. Autoriai virusą užprogramavo taip, kad nuo šiandienos iki vasario 12-osios jis turi atakuoti "Microsoft" ir korporacijos SCO tinklalapius.

Tam, kuris suras naujojo viruso kūrėją, pažadėtas 250 tūkst. dolerių apdovanojimas. "MyDoom" pasirodė pirmadienį ir per kelias dienas atakavo 600 tūkst. kompiuterių. Suomių kompanija "F-Secure" virusą pavadino "pačiu rimčiausiu virusų istorijoje incidentu, susijusiu su pašto kirminu".

Pastaruoju metu padažnėjusios gerai suplanuotos "virusų atakos" - toli gražu ne paprastas chuliganizmas. Jų organizatoriai iš svetimų kompiuterių pasisavina slaptą informaciją, už kurią paskui reikalauja nemažų sumų.

Virtualieji teroristai naudojasi ir kitais privalumais. Pavyzdžiui, jie gali siuntinėti reklaminius pranešimus, naudodamiesi užkrėsto kompiuterio adresų knyga, nemokamai naudotis internetu, pasisavinę svetimo kalkuliatoriaus slaptažodį.

Kaip sakė Kalifornijoje įsikūrusi nepriklausoma tyrimų organizacija "Computer Economics", "pradiniai viruso vertinimai rodo, kad jis galėtų būti kur kas rimtesnis nei "SoBig.F" virusas, kuris praėjusį rugpjūtį užpuolė milijonus vartotojų".

Didžiosios Britanijos saugumo firma "mi2g" sako, kad virusas "Mydoom" visame pasaulyje jau pridarė nuostolių už 26,1 mlrd. dolerių (73 mlrd. litų). Į šią sumą įeina nesudaryti verslo sandoriai, informacijos sangrūdos pralaidos juostoje, nukentėjęs produktyvumas ir kompiuterių išvalymo išlaidos.

Pasak firmos, viruso "Mydoom" padaryta žala veikiausiai viršys didžiausiais laikytus 2003 m. plitusio viruso "Sobig" nuostolius, kurie vertinami 37,1 mlrd. dolerių (apie 104 mlrd. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją