Vyriausybės sprendimas pasirinkti atvirąją operacinę sistemą "Linux", kurios pagrindinę versiją galima gauti ir tobulinti nemokamai, yra skaudus smūgis "Microsoft Corp", norėjusiai, kad japonai naudotų jų kuriamą "Windows".

Šiais metais kova tarp rinkoje įsitvirtinusios "Microsoft" ir "Linux" platintojų sustiprėjo, kadangi pastarąją programinę įrangą savo kompiuteriams ir tarnybinėms stotims renkasi vis daugiau įmonių bei valdžios institucijų, siekiančių sumažinti sąnaudas.

Praėjusią savaitę "Microsoft" skelbė gavusi tris Europos valstybinio sektoriaus užsakymus.

"Fujitsu", kuri yra didžiausia Japonijoje kompiuterių gamintoja, teigia, jog naujasis sandoris su Nacionaline personalo tarnyba numato sukurti sistemą, valdysiančią duomenis apie 800 tūkst. Japonijos valstybės tarnautojų ir jų atlyginimus. "Fujitsu", IBM Japonijos padalinys ir "Oki Electric Industry" sistemą ketina užbaigti iki kitų metų kovo.

Iki šiol Japonijos Vyriausybės informacinių sistemų darbą užtikrino brangūs galingieji kompiuteriai. Dabar ketinama naudoti pigesnes modernias tarnybines stotis ir asmeninius kompiuterius, kurie informacinių sistemų metines sąnaudas turėtų sumažinti beveik perpus - iki maždaug 350 mlrd. jenų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją