Pirmoji pelė, kurią D. Engelbartas pademonstravo konferencijoje „Fall Joint Computer Conference“, buvo pagaminta iš medžio ir turėjo vieną mygtuką.

Pristatymo metu pademonstruotos technologijos įkvėpė sukurti šiuo metu plačiai naudojamą techninę ir programinę įrangą.

„Tai buvo gera paroda, viskas buvo tikra“, – pasakojo Jeffas Rulifsonas, šiuo metu dirbantis „Sun VLSI“ tyrimų grupės direktoriumi. 1968 m. jis dirbo architektu ir buvo pagrindinis šioje parodoje pademonstruotos programinės įrangos programuotojas.

Billo Englisho sukonstruota pelė padėjo D. Engelbartui pademonstruoti kaip tekstinės rinkmenos gali būti prisegamos, kopijuojamos ir įklijuojamos bei parodyti, kaip naudoti kompiuterinius tinklus, vykdant bendrus projektus, arba bendrai redaguoti dokumentus.

D. Engelbartas norėjo, kad kompiuteriai būtų pagalbininkai, kurie padidintų žmonių protinius sugebėjimus ir leistų jiems dirbti daug našiau ir produktyviau, nei jie sugebėtų dirbti be tokių įrenginių.

1968 m. parodoje buvo pademonstruota kompiuterinė sistema, vadinama NLS, sukurta praktiniam šių idėjų įgyvendinimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją