Jis pripažino netingėjęs į Vilnių iš gimtojo miesto bent porą valandų keliauti mašina ir dar valandą lūkuriuoti aikštėje besišildydamas organizatorių siūloma arbata.

Nenorėjęs prisistatyti „Apple" gerbėjas prisipažino niekada neturėjęs šio telefono, o neoficialiai bijojęs pirkti dėl gandų, kad „atrištas" „iPhone" neveikia.

Išmanusis telefonas lygiai vidurnaktį į Europos aikštę atvažiavo baltu limuzinu, o pirmąjį egzempliorių lydimas apsaugos vyrukų į specialiai premjerai pastatytą parduotuvę metaliniame lagamine atnešė „Omnitel" prezidentas Antanas Zabulis.

Mobiliojo ryšio operatorius perkant šį telefoną siūlo pasirinkti vieną iš trijų specialių mokėjimo planų „iTalk". Paties 8 G telefono kaina svyruoja nuo 1 Lt iki 489 Lt, o abonentinis mokestis – 99-259 Lt.

Šio telefono niekaip nesulaukiančioje Lietuvoje ne kartą buvo pasirodę gandų apie „iPhone 3G" pasirodymo datą, tačiau nei „Apple" nei oficialus pardavėjas Lietuvoje mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel" ir toliau nieko nekomentavo.

Kol galiausiai šios savaitės pradžioje išplatino pranešimą spaudai, o vėliau – ir elektroninius laiškus ir SMS žinutes, nekantriausiems iš anksto užsiregistravusiems būsimiems klientams.

Tiesa, „iPhone 3G" kurį laiką dalis lietuvių jau turi – šiuos telefonus galima įsigyti internete, Lietuvos „programišiai" tik pasirodžius „iPhone 3G" gyrėsi jį „nulaužę" ir „atrišę".

Šiuo metu „iPhone 3G" prekiaujama 45 šalyse, o iki metų pabaigos jis turėtų pasiekti 70 šalių.

JAV žurnalas „Time" šį „Apple" kūrinį paskelbė 2007 m. svarbiausiu išradimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją