Tačiau išanalizavus duomenis paaiškėjo, kad savotišką rekordą pasiekė ir lietuviai. Per pirmąją parą šalies gyventojai „Firefox“ siuntėsi daugiau negu 300 tūkst. kartų. Pagal šį skaičių jie aplenkė tokias šalis kaip Kanadą, Rusiją ar Kiniją.

Parsisiuntimų skaičių palyginus su gyventojų skaičiumi, lietuviai tapo absoliučiais lyderiais - į savo kompiuterius „Firefox 3.0“ atsisiuntė daugiau kaip 8 proc. šalies gyventojų. Antroje vietoje atsidūrė Vatikanas, kuriame šią naršyklę atsisiuntė perpus mažiau gyventojų. Daugelyje šalių atsisiuntimų skaičius nepasiekė nė 1 proc. gyventojų.

Remiantis naujausiais duomenimis šiuo metu Lietuvoje „Firefox“ naršyklę yra atsisiuntęs kas dešimtas gyventojas.

Kol kas iki galo nėra aišku kaip lietuviams pavyko pasiekti tokį įspūdingą rezultatą. Nors atsisiuntimus skaičiuojanti sistema yra apsaugota nuo sukčiavimo, tikrieji rezultatai turėtų paaiškėti po kelių savaičių išanalizavus serverių duomenis.

Realiuoju laiku atnaujinamą šalių žemėlapį su „Firefox“ parsisiuntimų skaičiumi galima rasti čia: www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją