Interneto ryšys buvo atnaujintas apie 17 valandą, visas avarijos pasekmes pavyko pašalinti prieš vidurnaktį.

„Gali būti, kad kai kuriems klientams vis dar neveikia interneto ryšys. Tokiu atveju prašytume perkrauti modemą, t.y. išjungti ir vėl įjungti įrenginį. Vėl įvedus slaptažodį interneto ryšys turėtų veikti“, - rašoma penktadienį išplatintame „Teo“ pranešime spaudai.

“Teo” atstovas Rosvaldas Gorbačiovas, DELFI paklaustas apie kompensacijas vartotojams, sakė, kad šis klausimas yra numatytas sutartyse su klientais.

“Sutartyse yra numatyti laiko parametrai, per kuriuos bendrovė įsipareigoja pašalinti gedimą. Jei šie parametrai bus viršyti, spręsime klausimą dėl nuostolių kompensavimo”, - sakė R. Gorbačiovas.

Interneto ryšys buvo dingęs ir Vyriausybėje. Kaip DELFI teigė premjero atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė, interneto kurį laiką nebuvo Vyriausybės rūmuose.

Seime nesklandumų dėl interneto ryšio tiekimo nebuvo, nes interneto ryšį teikia kita įmonė. Anot Seimo Informacijos technologijų departamento direktoriaus Jono Mileriaus, Seime interneto tiekimo problemų nebūta jau kokius 5 metus. Be to, gedimo atveju internetas būtų tiekiamas atsarginiais šaltiniais.

Pagrindinė nesklandumų priežastis - kelių centrinių mazgų maršrutizacijos sutrikimas.

„Teo“ atsiprašė klientų už laikinus nepatogumus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją