„Amona pritarė vyriausybės pasiūlymui“ 45 balsais, „prieš“ balsavus 29, gyvenvietės „Twitter“ angliškoje paskyroje parašė atstovas.

40 Amonoje Vakarų kranto šiaurėje gyvenančių šeimų sulaukė Aukščiausiojo Teismo nurodymo iki gruodžio 25-osios palikti šią gyvenvietę, nes buvo nustatyta, kad ji įkurta privačioje palestiniečių žemėje.

Nepaisydamos prievartinio iškraustymo perspektyvos, šeimos ketvirtadienį atmetė kompromisinį susitarimą, kuriuo buvo siekiama patenkinti jų prieštaravimus laikantis teismo sprendimo.

Sekmadienį, po visą naktį trukusio susitikimo su premjeru Benjaminu Netanyahu jiems buvo pasiūlytas naujas susitarimas.

„Iki šio ryto aušros nepaprastai stengėmės, kad pasiektume sprendimą dėl Amonos“, – per Izraelio vyriausybės savaitinį posėdį ministrams ir žiniasklaidai sakė B. Netanyahu.

Dabar premjerui reikės grįžti į teismą ir prašyti atidėjimo, galbūt – 30-čiai dienų, kad būtų galima įgyvendinti naują planą.

Žiniasklaida pranešė, kad naujausiame projekte siūloma 24 iš 40 šeimų perkelti į sklypus šalia dabartinės vietos, kuriems netaikomas Aukščiausiojo Teismo sprendimas.

Tačiau izraeliečių teisių organizacija „Yesh Din“ sakė, kad atsirado pretendentas palestinietis į vieną iš tų alternatyvių sklypų, tad iškyla naujos teisinės kovos galimybė.