Tyrėjai V. L. Flanagano išnuomotame automobilyje aptiko du ginklus – „Glock“ pistoletus. Persekiojamas policijos, užpuolikas nesuvaldė automobilio ir įlėkė į griovį. Jis mirė ligoninėje nuo paties pasidarytos šautinės žaizdos.

Daugiau V. L. Flanaganui priklausiusių šaunamųjų ginklų neaptikta. Remdamiesi rastais įkalčiais ir jų analize, tyrėjai tvirtina, kad puolimas buvo iš anksto apgalvotas ir kruopščiai suplanuotas. Tyrėjai įsitikinę, kad, remiantis tiek įkalčiais, tiek V. L. Flanagano draugų, šeimos narių, buvusių kolegų ir kitų su juo susijusių asmenų apklausomis, užpuolikas veikė vienas ir apie savo planus niekam neprasitarė.

Automobilio nuomos reikalus V. L. Flanaganas tvarkė keletą savaičių prieš užpuolimą. Automobilyje rasta ir kitų įkalčių bei galimų užuominų: policija aptiko peruką, juodą skrybėlę, skarą, akinius nuo saulės ir dalykų, kuriuos reikia padaryti, sąrašą. Informuojama, kad rastos ir trys automobilių numerių lentelės.

Pasak nydailynews.com, automobilyje taip pat buvo ranka rašytų ir spausdintų laiškų ir užrašų, knygų krepšys, pilnas įvairių popierių, 17 užantspauduotų laiškų ir krepšys su „atsitiktiniais reikmenimis“. Jokių detalių apie radinius nepateikiama.

Iš V. L. Flanagano palikto laiško, jo bute ir išnuomotame automobilyje rastų laiškų, užrašų ir kitų įkalčių tyrėjai daro išvadą, kad užpuolikas buvo „labai glaudžiai susijęs“ tiek su šalies, tiek užsienio teroristais, vykdžiusiais „vietinius išpuolius ir masines žudynes, taip pat ir 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakas“, praneša CNN.