„Į vieną iš mūsų pajėgų postų šalia Donecko atvyko devynių asmenų grupė. Jie visi ginkluoti. Išėjo pakeltomis rankomis. Patvirtino, kad yra iš vietinių „Donecko liaudies respublikos“ teroristų. Ginklus sudėti atsisakė. Paprašė, kad juos priimtų į Antiteroristinės operacijos pajėgas. Kaip jie patys pasakė, samdinių iš Rusijos savivaliavimas perpildė jų kantrybės taurę“, - rašo A. Bulgarovas.

„Taip pat jie pasakė, kad dalyvavo ginkluotame pasipriešinime ir yra pasirengę atsakyti pagal įstatymą, tačiau dabar nori kartu su reguliariąja kariuomene išvalyti Donbasą nuo atvažiavusių padugnių“, - rašo A. Bulgarovas.

Kaip praneša obozrevatel.com, taip pat jis citavo teroristų žodžius, kurie pranešė, jog „Donecko liaudies respublikos“ gretose bręsta didelis maištas.

„Reikšmingą vaidmenį atliko prezidento pareiškimas dėl ugnies nutraukimo ir teroristų amnestijos. Kaip aš supratau iš mane informavusio šaltinio pasakytų žodžių, antiteroristinės operacijos vadai priėmė sprendimą išleisti teroristus į priešakinę liniją tam, kad šie savo gėdą nuplautų krauju“, - turimą informaciją apibendrino A. Bulgarovas.

Komentuodami šį žurnalisto paskelbtą pranešimą „Facebook“ vartotojai samprotavo, kad tokiu būdu į Ukrainos kariuomenės gretas gali patekti šnipai.

Žuvusiųjų kūnus meta į ežerą

Tarp Slovjanske ir Semenivkoje likusių teroristų kyla susišaudymai pasitelkus minosvaidžius ir artilerijos pabūklus, praneša news.liga.net.

Slovjansko mieste yra druskų ežeras, į kurį teroristai meta žuvusiųjų kūnus. Apie tai pranešė Antiteroristinės operacijos atstovas Vladislavas Selezniovas.

„Remiantis operatyvine informacija, tarp teroristų, kurie vis dar liko Semenivkoje ir Slovjanske, kartais įvyksta ginkluoti konfliktai, pasitelkiant minosvaizdžius ir artilerijos pabūklus.

Tačiau Antiteroristinės operacijos pajėgos į šiuos susišaudymus nereaguoja. Vis dėlto taikiems gyventojams kyla rimtas pavojus, nes jie gali nukentėti dėl šių konfliktų“, - pareiškė V. Selezniovas.

„Slovjansko miesto teritorijoje yra druskų ežeras, į kurį teroristai meta nužudytų teroristų kūnus. Tačiau šią informaciją galima bus patikrinti tik tada, kai mieste teroristų visiškai nebeliks“, - pridūrė V. Selezniovas.

Šalia Slovjansko teroristai tęsia mėginimus išsiveržti iš apsupties. Per pastarąjį Antiteroristinės operacijos pajėgų apšaudymą, kuris įvykdytas pasitelkus šaunamuosius ginklus ir granatsvaidžius, sužeisti du Ukrainos kariai.

Ukrainos generolas: separatistai pralaimėjo

Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų Sausumos pajėgų štabo vado pareigas laikinai einantis generolas majoras Petro Nikitenka įsitikinęs, kad separatistai šalies rytuose jau pralaimėjo, praneša unian.net.

Tai generolas majoras P. Nikitenka pareiškė žurnalistams.

„Mūsų vadovybė ir kariai pasirengę bei aprūpinti ir vykdo kovines užduotis, kažkur sėkmingiau, kažkur mažiau sėkmingai. Tačiau bendras rezultatas byloja apie tai, kad separatistų lyderiai jau kalba, jog jie pralaimėjo. Tai yra, mes (antiteroristinės operacijos pajėgos, red.) kovines užduotis atliekame gariau nei jie (separatistų grupuotės Donbase, red.)“, - pareiškė generolas majoras.