"Kopimas yra būdas atrasti šalį, jos kultūrą, - nutrūktgalvis sakė prieš baigdamas savo pirmąjį žygį Kuboje. - Tai stiprus palaikymo ženklas Fideliui Castro."

Paklaustas, ar jis Havanoje susitiks su F.Castro, A.Robert’as atsakė: "Nežinau, ar jis paskambins man šią popietę."

86 metų F.Castro, kuris 2006-aisais perdavė šalies vairą savo jaunesniam broliui Rauliui, kai lyderio sveikata pablogėjo, sekmadienį pirmąkart pasirodė viešumoje per pastaruosius tris mėnesius ir balsavo parlamento rinkimuose.

1958 metais atidarytas viešbutis, kuris iš pradžių vadinosi "Habana Hilton", tapo laikinuoju F.Castro štabu po jo triumfo žygio į sostinę.

A.Robert'as kopimą pradėjo iš viešbučio 4-ojo aukšto, o Havanos širdyje esančio pastato 26-ąjį aukštą pasiekė praėjus vos 28 minutėms. Šio viešbučio aukštis - 70 metrų.

Policija buvo sustabdžiusi eismą prie pastato, kol A.Robertas baigė savo žygį. Apie 2 tūkst. žiūrovų plodavo kaskart, kai prancūzas pasiekdavo naują aukštą.

50-metis A.Robert'as yra įkopęs į daugiau nei 100 aukštų statinių, nesinaudodamas virvėmis ar kitokia saugumo įranga ir yra pripažintas žmogumi, "įkopusiu į daugiausiai pastatų be pagalbos", nurodoma Guinnesso pasaulio rekordų knygoje.