T. Jonesą galima išvysti Floridos DeSoto aikštės prekybos centre, kur jis nuo lapkričio mėnesio dirba už populiaraus prancūziškų bulvyčių užkandinės „Fry Guys Gourmet Fries“ prekystalio, teigia „Bradenton Gerald“.

Šios užkandinės šūkis: „Mes rimtai žiūrime į gruzdintas bulvytes“.

T. Joneso pozicija teroristų taikinių sąraše, kurį galima rasti plačiai cirkuliuojančiame propagandiniame plakate, neseniai sulaukė naujo dėmesio, kai Paryžiuje per teroristinį išpuolį prieš satyrinį Prancūzijos savaitraštį „Charlie Hebdo“ buvo nužudytas jo redaktorius Stephane Charbonnier ir dar 11 žmonių.

Kaip teigiama naujienų pranešimuose, S. Charbonnier į šį sąrašą buvo įtrauktas nuo 2013 metų.

„Mes nesame bailiai ir neketiname bėgti ir slėptis, - „Bradenton Herald“ pareiškė T. Jonesas. – Jeigu jie (teroristai) ateis, mes pasistengsime juos pričiupti, kol jie pričiups mus“.

Nepaisant to, T. Jonesas pripažįsta, kad būgštauja dėl savo saugumo. Laikraščiui jis atskleidė sulaukęs nuo 400 iki 500 grasinimų mirtimi, o už jo galvą paskelbtas 6,5 mln. dolerių atlygis. Jis sakė prašęs Federalinio tyrimų biuro ir vietos policijos apsaugos.

„Nežinau, ar galime gauti iš jų papildomą apsaugą, - teigė jis. – Jie iš tikrųjų beveik reguliariai patruliuoja pro mano namus“.

T. Jonesas dėl savo saugumo ėmėsi vienos nežymios saugumo priemonės: sutiko nuo užkandinės sienos nukabinti piešinį su savo veidu. Tačiau jis nusprendė palikti savo „rūsčiai atrodančią“ veido išraišką įmonės logotipe, pažymi „Herald“.

„Tai mūsų pirmasis restoranas, planuojame ateityje tapti tinklu, - sakė T. Jonesas. – Kol kas sutikome nukabinti tris piešinius“.

2010 metais T. Jonesas socialiniame tinkle paskelbė virtinę komentarų, kuriuose pasmerkė islamą kaip fašizmą ir protestavo prieš JAV prezidento Baracko Obamos paramą Kenijos konstitucijai, kuria buvo ketinama įteisinti abortus ir kodifikuoti islamo teisę.

Savo paskutiniame įraše jis paskelbė: „9/11/2010 Tarpt. „Sudegink Koraną“ diena“.

Su šia sutrumpinta pareiškimo forma vienos mažos nedenominacinės krikščionių bažnyčios pastorius iš Floridos Geinesvilio miesto pradėjo kryžiaus karą, kurio kulminacija po dviejų mėnesių tapo kruvinos riaušės Afganistane, džihadistų grasinimai ir pasaulio lyderių maldavimai, kad T. Jonesas atšauktų savo kurstantį sumanymą.

T. Jonesas nesudegino Korano tų metų rugsėjo 11-ąją, kaip iš pradžių planavo. Tačiau tai jis padarė po kelių mėnesių.

Kovo 20-ąją T. Jonesas užsidėjo teisėjo mantiją ir kilnojamame ugniakure nurodė sudeginti Korano kopiją.

„Atrodė, kad žmonės mus pamiršo. Tačiau mes tęsėme tai, ką darome“, - sakė T. Jonesas.

2013 metais pastorius pareiškė rugsėjo 11-ąją sudeginsiąs 2998 Koranus – už kiekvieną 2001 metų teroristinio išpuolio auką. Tačiau, anot pranešimų, prieš rugsėjo 11-osios metines jis buvo suimtas. Viename vaizdo įraše, kuris, kaip teigiama, buvo padarytas per atakų metines po vienų metų, matyti, kaip T. Jonesas degina Koranus ir „Islamo valstybės“ vėliavą.

Svetainės „Vice“ žurnalistai aplankė T. Jonesą DeSoto aikštėje ir pranešė: „Šis prekybos centras yra palyginus rami vieta. Čia įsikūrusios tiek „1 dolerio ir daugiau“, tiek „5 dolerių ir mažiau“ parduotuvės. Yra kino teatras, kur rodomi filmai už vieną dolerį, „JC Penny“ ir „Hot Topic“. Grindys klotos plytelėmis, o dalis stogo yra iš stiklo, per garsiakalbius groja popmuzika“.

Reporteriui Jonui Silmanui T. Jonesas sakė: „Nepasakyčiau, kad bijome, bet žinoma, esame labai atsargūs. Visada turiu ginklą – visada. Elgiuosi labai atsargiai, kai keliauju, kai naktimis einu į automobilių aikštelę ir kai naktį vykstu namo“.

Prekybos centro vadovas Robertas Tacketas, kuris apie tai, kad pastoriaus praeityje yra deginęs Koranus, sužinojo iš „Herald“ reporterio skambučio, laikraščiui sakė, kad nors yra priblokštas, T. Jonesas yra pavyzdinis nuomininkas. Maža to, R. Tacketo teigimu, lankytojai dievina pastoriaus gruzdintas bulvytes.

„Žmonės turi galimybę pradėti verslą Amerikoje, nes esame laisva šalis“, - teigė R. Tackettas, pažymėdamas, kad vietos teisėsauga jį patikino, kad šiuo metu prekybos centrui nėra jokių grėsmių.

„Jis nekelia jokių problemų ar rūpesčių. Tiesą sakant, tai pirmas kartas, kai tai girdžiu“, - prisipažino jis.

Figūravimas „al Qaeda“ taikinių sąraše turi bent vieną gerą pusę – didelius prancūziškų bulvyčių pardavimus, rašo „Raw Story“.

„Aš ir toliau pasisakysiu prieš islamą, arba, jeigu norite, prieš radikalųjį islamą, - tikino T. Jonesas. – Nekišu visų į vieną dėžę, bet islamas pats savaime yra labai despotiška religija“.

„Vice“ korespondentas J. Silmanas rašė: „Jo teigimu, bulvyčių užkandinės atidarymas yra būdas išreikšti patriotizmą, būdas parodyti, kad jis neketina nusileisti ir kad jis neketina slapstytis“.

„Žmonės žino, kur mus surasti. Jie žino, kur mes esame“, - sakė T. Jonesas.

Žurnalistų apsilankymo metu užkandinėje buvo gana daug žmonių. Reporteriai vienos pagyvenusios poros, valgiusios gruzdintas bulvytes, paklausė, ar ji žino, kas gamina jiems maistą.

Bobas Koonsas ir jo žmona Jenny atsakė puikiai žinantys, kas yra T. Jonesas, ir pažymėjo palaikantys jį „150 procentų“.

„Turiu šautuvą, - pareiškė B. Koonsas. – Manau, kad amerikiečiams atėjo laikas dėl kažko sukilti“.