Manoma, kad perkraustymas įvyko pirmadienio naktį, kol kas neaišku, kas sudaro „Islamo valstybės“ (IS) kovotojo, žinomo „Džihadisto Johno“ vardu, šeimą, ar kurie šeimos nariai buvo perkelti. Manoma, kad tai buvo jo mama, sesuo ir brolis.

Vaikino tėvas, gyvenantis ne Jungtinėje Karalystėje, neigia, kad M. Emwazi yra IS kovotojas. Vyras nepripažįsta, kad kartu su žmona IS platintuose vaizdo įrašuose atpažino savo sūnų, nors tokią versiją pateikė žiniasklaidos atstovai.

DELFI primenam, kad vasario pabaigoje žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad paviešinta itin žiaurias egzekucijas įkaitams iš Vakarų įvykdžiusio budelio tapatybė.

Šis asmuo figūruoja kelių įkaitų iš Vakarų egzekucijų vaizdo įrašuose.

Kaip pranešė BBC, šis asmuo – tai britų saugumiečiams žinomas Mohammedas Emwazi, kuris, kaip manoma, anksčiau gyveno Vakarų Londone.

Šio „Islamo valstybės“ kovotojo tapatybė nebuvo atskleidžiama anksčiau tyrimo sumetimais.

Pirmas vaizdo įrašas su M. Emwazi pasirodė praėjusių metų rugpjūčio mėn. Šiame įraše rodoma, M. Emwazi įvykdyta amerikiečių žurnalisto Jamesą Foley egzekucija.

Tas pats vyras pasirodė ir kituose džihadistų platintuose egzekucijų vaizduose.

Kiekviename įraše M. Emvazis dėvėjo juodus drabužius ir kaukę.

Kalbėdamas britišku akcentu, jis šaipėsi ir grasino Vakarų lyderiams, o tada nužudydavo aukas. Praėjusį mėnesį kovotojas pasirodė ir vaizdo įraše su įkaitais iš Japonijos.

Nusikaltėlio draugai pasakojo policijai, kad vaikinas buvo iš geros šeimos, universitete studijavo kompiuterinį programavimą.

Manoma, kad jis bendradarbiauja su kitu islamistu iš Jungtinės Karalystės, kuris 2006 metais vyko į Somalį ir bendradarbiavo su grupuote „al-Shabab“.

M. Emwazi 2012 metais išvyko į Siriją, prisijungė prie IS, kurie ėmė užgrobinėti Sirijos ir Irako žemes, siekdami įkurti kalifatą.

Londono policija kol kas nepatvirtino pranešimų, esą tas IS budelis iš tikrųjų yra Kuveite gimęs M.Emwazi, užaugęs Britanijos sostinės vakariniame rajone.

„Šiuo metu neketiname patvirtinti jokios tapatybės arba pateikti naujos informacijos apie pažangą šiame tebevykstančiame antiteroristiniame tyrime“, – sakė sostinės policijos Kovos su terorizmu štabo atstovas Richardas Waltonas.