Apie tai praneša žurnalas „Ruskyj pioner“, paneigusi, jog V. Janukovyčius buvo Barvichoje, kur yra sanatorija „Barvicha“, priklausanti Rusijos prezidento reikalų valdybai.

„Mes galime pranešti, kad buvęs Ukrainos prezidentas visą laiką buvo Sočyje, o ne Barviche, kaip buvo skelbiama anksčiau. (…) Sočyje jis praleido ir Olimpines, ir Parolimpines žaidynes, pažiūrėjęs jas, beje, per televizorių. Taip kad jis ne taip toli nuo Ukrainos ir tuo labiau nuo Rostovo prie Dono“, – pranešė žurnalistai.

Anksčiau Rusijos žiniasklaida buvo skelbusi, kad iš Ukrainos pabėgęs V. Janukovyčius apsigyveno prie Maskvos.

Tiesa, Kremliaus Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Michailas Margelovas interviu RT teigė, kad jo žiniomis Rusijoje V. Janukovyčiaus nėra. „Mano žiniomis, V. Janukovyčius Rusijoje nėra ir mano kuklia nuomone, Rusija jam nesuteiktų prieglobsčio“, – sakė M. Margelovas.

Kita žiniasklaida rašė, kad V. Janukovyčius vis dėlto yra Rusijoje kartu su sūnumis.

„Į Rusiją V. Janukovyčius persikėlė jūra su jaunesniuoju sūnumi. Vyrensysis – sieną kirto Donecko regione, jis važiavo automobiliu,“ – pranešė spauda.

„Nuverstasis Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius, kurio buvimo vieta pastarosiomis dienomis buvo nežinoma, yra Rusijoje. Tai agentūrai RBK sakė vienas stambiųjų Rusijos verslininkų; šią informaciją patvirtino ir aukšto rango Rusijos pareigūnas“, – skelbė agentūra RBK pranešime.