„Premjerė nurodė, kad mes nedelsdami užtikrintume saugumo priemones ir operatyviau reaguotume į informacijos nutekėjimo atvejus“, - ištrauką iš lapkričio 28 d. laiško su pastaba „konfidencialiai“, cituoja laikraštis. Leidinio duomenimis, laiške seras J. Heywoodas užsimena apie padažnėjusius informacijos nutekėjimo atvejus, ypač susijusius su „Brexit“.

„Bet kuris darbuotojas, jei tik bus nustatyta, kad jis leido nutekėti konfidencialiai informacijai, bus atleistas, net jeigu nacionaliniam saugumui ir neiškiltų grėsmė“, - rašoma laiške. J. Heywoodas taip pat pažadėjo taikyti griežtas drausmines nuobaudas, nustačius pažeidimus.

Laiške pabrėžiama, kad ministrai ir pareigūnai turės naudotis Vaitholo įteiktais mobiliaisiais telefonais, kurie bus tikrinami saugumo tarnybos darbuotojų. Tyrimus dėl informacijos nutekėjimo greičiausiai atliks britų nacionalinės kontržvalgybos tarnybos M15 darbuotojai, jiems bus suteikti įgaliojimai reikalauti prieigos prie mobiliojo telefono ir elektroninio pašto, taip pat rengti įtariamų asmenų apklausas.

Kaip rašo laikraštis, informacija buvo išplatinta spausdintu, ne elektroniniu formatu, siekiant išsaugoti konfidencialumą, bet vis dėlto laiškas pasiekė žiniasklaidą.